Det här är en av mina absoluta favoriter och bästa nödlösningen!
När man står där och inte har en endaste liten aning om vad man skall hitta på till middag, man är precis på väg och säga att – Äh, vi drar ned på stan och äter! det är då man kommer på det…
– Nej, jag gör firren med fetan istället 🙂
Helenas Firre med Feta
Köp hem det här:
4 frysta laxfilébitar
1 pak fetaost
5 dl creme fraich
2 fiskbuljongtärningar
tomater
rödlök
ris
Gör såhär:
1. Tina firren i micron. Skär en skåra i plasten på varje filé och in med den bara. Behövs ca 3-4min för att tina.
2. Blanda creme fraich med feta och smulad fiskbuljong. Krydda med lite citronpeppar.
3. Lägg filéerna i en ugnsfast form (behöver inte smörjas). Ta en ganska liten men djup form så firrana ligger tätt.
4. Häll smeten över firren. In i ugnen i 225 grader. Efter 15-20 min stäng av värmen och ta ut fisken när det gått 30.
5. Koka ris.
6. Servera med tomat och rödlökssallad (med olivolja, balsmvinäger, salt och peppar på)!
Det blir suuupergott och hela familjen älskar rätten. Jag föredrar rödvin till, eftersom det är så pass mycket smak på det, men det gör man ju som man vill.
Smaklig måltid!
Kram Helena


åh vad gott det ser ut! Det ska jag testa idag, men med färsk lax, mycket billigare kilopris än den styckfrysta.
GillaGilla
Det låter gott. Den testar jag i helgen.
GillaGilla
Tusen tack för en avslappnad blogg som alltid får mig på gott humör! Du inspirersr alltid med dina vackra bilder och får mig ofta att dra på munnen. Tack för att du bloggar och bjuder på dig själv, kram Åsa
GillaGilla