Vår fiffiga middagsstrategi här i fjällen

∼ Innehåller annonslänkar till Oscar och Clothilde, Mateus och Homeroom ∼

lofsdalen-15

.

.

Alla som varit i en stuga i fjällen vintertid med långa dagar i backen, eller ute i spåren, vet att maten kan vara en utmaning. Trött och kanske lite frusen är i alla fall jag inte särskilt sugen på att ställa mig och laga mat till en hungrig familj, eller som i det här fallet, två familjer. Dessutom har vi ett ganska litet kylskåp så någon jättestorhandling blir det inte tal om. Vi har löst det så himla smidigt den här gången och förberett 4 av 5 middagar redan hemma i Västerås. Vi lagade två middagsrätter + en lunch och våra gäster två middagsrätter. Allt förvarat och innan avfärd djupfryst i vanliga aluminiumformar.

.

.

kycklingrätt

.

.

Så smidigt på flera sätt.

1 Alla formarna förvarar vi i en kylväska ute i snön. De hade inte fått plats i kylskåpet, det är så litet.

2 Enkelt att bara ställa in i ugnen som de är, och det enda man behöver göra är att koka ris eller pasta till och göra en sallad.

3 Blir det rester kvar är det bara att sätta på locket och ställa ut det i kylväskan igen.

4 Äter man upp allt är det bara att slänga formen, inget diskande av kastruller och minimalt med disk i övrigt.

.

.

lofsdalen-16

.

.

Vi valde enkla men förstås goda maträtter som alla tycker om. Och så har jag bestämt vad som ska ätas vilken dag för att undvika att 7 personer ska komma med 7 olika önskemål (eller ok, 3 barn ska komma med 3 olika önskemål).

.

.

Vad har vi för maträtter med oss då?

.

Köttfärssås och spagetti
Kycklinggryta med ris
Lasagne
Långkok på högrev med pasta blandat med creme fraich och riven parmesan

.

Vi hade också en form med hemgjorda hamburgare som vi grillade till lunch i backen en dag. Mysigt och gott! Och ja, jag bjuder på den fulminen, hahaha!

.

.

.

.

Några dagar har vi ätit lunch på någon av restaurangerna i backen, mysigt det också, men gör man det varje dag i en vecka blir det lite enahanda och förstås onödigt dyrt. I kväll står det Långkok på högrev på menyn och jag ska strax ställa in den i ugnen. Imorgon är det fredag och då har vi planerat in en avslutningsmiddag på restaurang, för på lördag styr vi alla kosan hemåt.

.

.

lofsdalen-17

Vår superfina ”fågeläggsservis” finns här,  en duk jag önskar mig till det här huset finns här och jag skulle gärna komplettera med porslinet som finns här

.

.

Kram

Helena

.

Kategorier:

Okategoriserade

3 kommentarer

Halloj! Den där duken du länkade till, den var rackans så snygg, Tack för tipset! För att inte tala om Matteus porslinet, galet snyggt! .. men galet ömtåligt.. jag köpte tallrikar och efter ett kort tag blev det fula märken i och då ringde jag och ”klagade” lite. Han som svarade menade på att de är sådana och att man fick skära försiktigt.. knepigt om man har gäster.. då får man servera lättskuren mat.. ha ha!! ja ja men huur snygga som helst är dom i alla fall.
Tack för härlig blogg och fin inspiration!

Gilla

Helt perfekt att kunna förbereda maträtter hemma och superbra att kunna förvara dem utomhus i kylväska nu när det är så kallt. Finfin dukning😍
Kram
Anne-Lie

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: