Måla stenskiva i köket

kök-8

.

.

Såhär ser det ut i vårt kök sedan snart ett år tillbaka ungefär. Den hemska ”leoparden” som vi kallade den är övermålad och stenskivan i köket är istället vit. Kan alltså konstatera att det går alldeles utmärkt att måla både köksbänk och fönsterbräda och säkert stenplattor på golv också om man vill det. Det är ju inte så kul att ha ringar eller fläckar på stenskivor i tex fönstren så då kan ju målning vara ett allternativ.

.

.

måla stenskiva måla stenskiva-6 måla stenskiva-2

.

.

Istället för att byta ut den gjorde jag alltså det näst bästa av situationen och målade den. Kan inte bli värre i alla fall tänkte jag.

.

.

Började med att tvätta hela skivan flera varv med Butinox och efter det tejpade jag kanter.

.

.

.

.

Nästa steg var att grundmåla. Använde mig av pensel och en skumgummiroller.

.

.

måla stenskiva-5

.

.

Och avslutade med att måla alltihopa 3 gånger med halvblank lackfärg.

.

.

måla stenskiva-7

.

.

Skumgummi rollern var lätt att jobba med och färgen blev jämnt fördelad direkt. Det var verkligen inte svårt, men det tog lite tid för färgen torkade så långsamt. Minns inte exakt, men tror att torktiden var typ 24 timmar, så det tog liksom några dagar att göra det.

.

.

kök-5 kök-8

.

.

Jag kan verkligen rekommendera er att måla stenskivor som ni inte gillar. Färgen sitter som berget och de enda märken som blivit är där det hade läckt ut aceton efter att jag målat naglarna. Men undviker ni alltså aceton på ytan så ska det inte vara några problem. Jag brukar iofs vara noga med att ganska snabbt torka upp sådant som tomat, rött vin och annat som det lätt blir fläckar av. Annars måste jag säga att den är himla tålig. Vi är inte särskilt försiktiga med den och ändå är den i princip helt intakt efter snart ett år (gjorde den i februari).

..

.

Kram

Helena

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: