Otippad skaldjursfrossa i Lofsdalen (som gått från sömnig vinterfjällby till aktiv åretruntdestination)

.

.

Alltså det händer så mycket i den här byn! Varje gång vi kommer upp känns det som att någon ny verksamhet poppat upp. När jag kom hit första gången för 18 år sedan var det en renodlad vinterdestination med ett enda matställe (förutom restaurangen i backen), som var öppen under delar av året. De stängde på vårkanten och öppnade igen lagom till vintersäsongen drog igång. Om jag minns rätt hade de ibland öppet några veckor mitt i sommaren, men generellt sett var det till att laga egen mat i stugan som gällde om man ville få något i sig. Och hade man inte handlat med sig mat hemifrån, ja då fick man bara hoppas att man lyckades pricka in den där timman eller två som Ica hade öppet. Somrarna här handlade uteslutande om att fiska eller vandra på fjället. I princip ingen förutom familjen Backman på Karins Sportbod bedrev någon verksamhet här under sommarhalvåret. Allt var stängt och tyst och nästintill lite kusligt.

.

.

Lofsdalen idag är något helt annat. Byn sprudlar av liv och det finns så mycket att göra och ÄTA. Här har det satsats något enormt! Här finns numer både mysigt café och flera flera riktigt bra restauranger som är öppna året runt. På aktivitetsfronten har det exploderat. Lofsdalen Outdoor med galet peppiga Hanna erbjuder utomhusgym och en oändlig rad med roliga (och jobbiga) träningspass som S.U.P-yoga (har jag testat här, haha), Fjällstark, Soma Move/Mind etc, kolla här för hela programmet. Cykling är STORT, de senaste åren har det byggts många mil med excellenta mountainbike-leder av olika svårighetsgrad. För den våghalsige finns även Down Hill (cykla som en galning ned för leder i skogen vid slalombackarna typ). I sjön där man tidigare typ bara fiskade, paddlas det kanot/kajak/SUP och åks båt, och badas och tävlas i Triathlon osv. Cyklar och allehanda båtar och flytetyg hyr man hos Karins Sportbod här. Det är även hos ”Karins” man bokar Bear’s Den. Sjukt spännande björnspaning med övernattning i mysig stuga. Vi testade det här. Sedan har vi ju Kokhuset här, den lilla butiken som jag skrev om häromdagen, och Uppvallen Fäbod som erbjuder ”Glamping” med bad i porlande (iskall) fjällbäck, bastu och en massa andra aktiviteter här. Finns mycket mer men det får jag skriva om en annan dag för det var ju egentligen skaldjursfrossan jag skulle skriva om 🙂

.

.

.

.

Den där restaurangen som jag skrev om inledningsvis, den som bara var öppen ibland, den heter Trapper och den har genom åren haft lite olika kostym. Eller i alla fall olika ägare. Igår upptäckte Tilda att de hade ”Skaldjursfrossa” med två sittningar. Såklart ville vi testa det! Riktigt mysigt var det med goda skaldjur, Västerbottenpaj med smetana och löjrom, charkisar, ostar och goda bröd. Vi fick en riktigt mysig kväll med god mat och gott att dricka.

.

.

Och tänk så flott med stora ”barn” som kan köra hem, haha! Såklart tog Magnus och jag tillfället i akt och beställde varsin drink (när hände det senast??).

.

.

.

.

Kram Helena

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: