Tips! Så undviker du att gå vilse i skogen

.

.

Hello där!

.

.

Jodå det blev hjortronplockning igår, om än med ganska klent resultat. Inget hjortronår i år säger de som bor här. Hur som haver gav vi oss igår kväll iväg till Glöte, runt en mil bort från stugan, för att fiska och plocka hjortron. Magnus och Tilda släppte vi av vid ett sagolikt vackert vattendrag för bäckmete, och så åkte vi vidare en bit på vägen in i skogen.

.

.

.

.

Lurigt det där med djupa okända skogar, så himla lätt att gå vilse! Allt ser ju precis likadant ut och har man inte något att navigera utifrån, ja då är risken ganska stor att man plötsligt löper iväg åt helt fel håll… Himla läskigt faktiskt. Jag hade Julia (Tildas äldsta storasyster) med mig i hjortronskogen och hon föreslog att vi för säkerhetsskull skulle använda kart-appen i mobilen för att hitta tillbaka till bilen. Enkel livförsäkring kändes det som. Man går helt enkelt in på kart-appen i mobilen, fäster en knappnål på det stället man utgår ifrån och sedan låter man kart-appen ligga kvar öppen. Du kan alltså släcka mobilen, men inte stänga ned appen, då fungerar funktionen även om mobiltäckningen försvinner. Kartan navigerar via GPS och inte via mobilnätet. Superfiffigt!

.

.

.

.

Kartbilden ser ut som ovan när man släppt knappnålen, sedan finns det en blå prick som är du, som rör sig exakt efter vart du går (fick inte med den på bilden eftersom jag tog bilden i efterhand här hemma).

.

.

.

.

Fanns som sagt inte jättemycket hjortron men fick ihop så pass att det nog räcker till varsin klick varm sylt på len vaniljglass. Yummi!

.

.

.

.

Kram Helena

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: