Innehåller annonslänk till Partykungen, Cervera och Ellos

Bästa vinglasen här just nu 4 pack med 23% rabatt
.
.
Den här tiden på året vimlar det av tillfällen då en kallskuren buffé passar perfekt. Jag lagade det till påsk och tänkte nu dela med mig av de olika recepten.
.
.
Vi hade fler smårätter, samtliga kalla. Det var bara risotton som serverades varm.
.
.


Ett snyggt uppläggningsfat hittar du här
.
.
Då kör vi igång med recepten här!
Kyckling
Marinad
- hackad färsk rosmarin
- rivet skal av 2 citroner
- 1/2 dl färskpressad citronjuice
- 1 msk soja
- 1 krossad vitlöksklyfta
- 1 tsk salt
- 1 dl olivolja
Låt kycklingen dra i marinad några timmar (jag la den i marinad dagen innan). Stek filéerna i stekpannan så att de får färg. Sätt sedan in dem i ugnen i ca 15-20 min på 200 grader. Låt svalna och skär i bitar.
.
.
Ruccolarisotto
- 7 – 7 1/2 dl hönsbuljong eller grönsaksbuljong (tärning + vatten)
- ev 2 dl torrt vitt vin
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 – 2 1/2 msk smör
- 3 dl arborio- eller avorioris
- 2 dl riven ost t ex parmesan
- svartpeppar
- 100 g ruccolasallad
- 250 g körsbärstomater
- 1/2 dl rostade pinjenötter
.

.
.
Kronärtskockscreme
.
- 1 burk kronärtskockshjärtan (à ca 400 g)
- 1 skalad vitlöksklyfta
- 1 tsk finrivet citronskal
- 1/2 msk färskpressad citronjuice
- 1/2 dl olivolja
- 1 krm salt
- 1/2 krm peppar
.
.
.

Letar du efter en snygg skärbräda? Kolla här!
.
.
Endivebåtar med ägg och lax
.
- 2 endive
- 2 kokta ägg
- 2 msk majonäs
- 1 tsk färskpressad citronjuice
- 2 msk creme fraich
- 150 g rökt lax
- 1 krm salt
- 1/2 krm peppar
- gräslök
Hacka ägg och lax, blanda samman alla ingredienser. Smaka av och lägg en klick på varje endiveblad (perfekt lchf-rätt). Strö hackad gräslök över som dekoration.
.
.
Laxflarn med ostcreme
.
- 250 g färsk smördeg
- 1 äggula
- 1 tsk vallmofrön
- 100 g lagrad hårdost (Svecia)
- 1 dl crème fraiche
- salt och peppar
- 150 g najadlax
- ruccolasallad
.
.
.

.
.
Till efterrätt serverade jag
Key Lime pie i glas
.
- 150 g digestivekex
- 50 g smör
- 200 g söt kondenserad mjölk
- 2 äggulor
- 1/2 dl färskpressad limejuice
- 1/2 tsk vaniljsocker
- 1/2 liter färska jordgubbar
- 2 dl vispgrädde
- 4 limeklyftor
.
Smula kexen med kniv i en matberedare. Smält smör i en kastrull och blanda ned kexsmulorna. Rör samman kondenserad mjölk, äggulor, limejuice och vaniljsocker. Varva med kexsmulor med limecreme och skivade jordgubbar i små glas. Garnera med vispad grädde och en limeklyfta. Ställ i kylen till servering.
.
.


.
.
Till buffé tycker jag att det passar bra med ett fräscht rosévin. I det här fallet blev det Massimago Mago, ca 200 kr/flaska. Går att beställa från lite olika leverantörer. Bäst är att Googla. Supergott vin!
.
.
Hoppas ni fick lite inspiration inför stundande festligheter, och glöm inte bort att det finns m a s s o r av attribut till exempelvis studenten här.
.
.
Kram
Helena
.
Fina bilder och allt låter underbart gott! Ska testas 😃😃😃
GillaGilla
Ser alldeles ljuvligt ut! Hur många portioner är recepten beräknade till?
GillaGilla