
.
.
Lillan är väldigt intresserad av mat och fick hon bestämma skulle varje måltid bestå av både förrätt, varmrätt och efterrätt. I Lofsdalen ville hon laga mat alldeles själv och valet föll på en rätt som vi brukar göra emellanåt hemma. Kycklig med dragonsås och ris. Jag har tipsat om den förut, men den är så god och enkel att den tål att tipsas om igen.
.
.
För att piffa till det lite extra gjorde hon en förrätt som hon kom på alldeles själv. Carpaccio med kronärtskockscreme, ruccola och rostade pinjenötter. Det gick inte att få tag på rätt sorts kött i Lofsdalen men hon tog tunna skivor Bresaola istället och det gick utmärkt. Kronärtskockscreme finns färdigt på burk och är så gott. Vill man göra sin egen går det också bra. Jag gjorde det tidigare och receptet hittar du här.
.
.

Porslinet från Spruzzi finns hos Oscar & Chlotilde här (annonslänk).
.
.
Kycklingen med dragonsåsen gör du såhär:
.
.
4-5 kycklingfiléer
5 dl creme fraich
2 kycklingbuljongtärningar
Dragon
Ris
.
1 Stek kycklingen i bitar eller i hela filéer.