Söndagmiddag – en gammal favorit med kyckling och dragon + en liten förrätt

pigalle-3

.

.

Lillan är väldigt intresserad av mat och fick hon bestämma skulle varje måltid bestå av både förrätt, varmrätt och efterrätt. I Lofsdalen ville hon laga mat alldeles själv och valet föll på en rätt som vi brukar göra emellanåt hemma. Kycklig med dragonsås och ris. Jag har tipsat om den förut, men den är så god och enkel att den tål att tipsas om igen.

.

.

För att piffa till det lite extra gjorde hon en förrätt som hon kom på alldeles själv. Carpaccio med kronärtskockscreme, ruccola och rostade pinjenötter. Det gick inte att få tag på rätt sorts kött i Lofsdalen men hon tog tunna skivor Bresaola istället och det gick utmärkt. Kronärtskockscreme finns färdigt på burk och är så gott. Vill man göra sin egen går det också bra. Jag gjorde det tidigare och receptet hittar du här.

.

.

pigalle-4

Porslinet från Spruzzi finns hos Oscar & Chlotilde här (annonslänk).

.

.

Kycklingen med dragonsåsen gör du såhär:

.

.

4-5 kycklingfiléer
5 dl creme fraich
2 kycklingbuljongtärningar
Dragon
Ris

.

1 Stek kycklingen i bitar eller i hela filéer.

2 Blanda creme fraich och buljongtärningar i en kastrull. Värm försiktigt och rör hela tiden.
3 Smaksätt med Dragon efter tycke och smak!
4 Servera med grönsaker och ris, pasta eller pressad potatis.
.
Kram
Helena
.
.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: