Tre brillor och en är favoriten

glasögon

.

.

Go´kväll

.

.

Nu lägger vi den här dagen, som började totalt kaosartat, till handlingarna och så börjar vi om på ny kula imorgon. Eller hur? Alltså först somnade jag inte förrän 02.30 i natt, kunde bara inte komma till ro. Efter det försov jag mig och vaknade 08.45 istället för 07.30 som det var tänkt. Klockan 09.00 skulle jag hämta upp en hyrbil, och en tjej som stod och väntade, men då kutade jag fortfarande runt i nattlinne och var morgonkissnödig eftersom vi upptäckte att vi inte hade något vatten i huset. Magnus som VABar med Lillan som är sjuk skulle skjutsa mig till hyrbilen och medan han letade efter sina glasögon skyndade jag mig ut för att starta bilen och skrapa rutan. Men… en olycka kommer sällan ensam, och tror ni att bilskrället startade? Nehej, första kalla natten och batteriet är urladdat på morgonen! Kom igen, det var ju för sjutton sådant som hände när man var 18 och hade en bil som kostat 10 000 kr. Sådant ska inte hända nu när man är 46 år och har en bil som kostat en smärre förmögenhet. Ej okej! Det var alltså bara att byta jacka till en varmare och kasta sig upp på cykeln och iväg. Som tur var vände min otur ungefär där, och dagen blev himla fin ändå! Tacksam för det!

.

.

glasögon-5

.

.

I helgen provade jag glasögon. Har blivit så gammal att armarna inte längre räcker till när jag ska läsa något smått. Har ganska nyligen upptäckt prpoblemet, eller nyligen och nyligen, det var väl i våras skulle jag tro. Hur som helst har jag sedan dess använt ett par läsglasögon för 70 kr från Clas Olsson… Tänkte att nu får det ändå bli någon ordning på detta och beställde hem 4 olika bågar här ifrån.

.

.

.

.

Supersmidigt med gratis hemlån och beställning på nätet. Jag beställde hem 4 par, men provade bara 3. Den fjärde bågen såg ut exakt som den jag redan har, så den brydde jag mig inte om att testa. Kvar blev då Marc Jacobs här, Dior här och Gucci här. Vilken tycker ni passar mig bäst? Svårt att säga kanske med tanke på att jag har så olika min på bilderna. För övrigt klart trevligare att titta på någon som ler än någon som snörper på munnen likt jag på sista bilden. Och mittenbilden vad hände där? Ser ju livrädd ut… 🙂 Nåväl, jag hade lite bråttom när jag fotade, så det blev som det blev. Hittade en favorit i alla fall. Tror ni att min favorit är densamma som er favorit?

.

.

.

.

Ok, ni ska få veta. Dior här blev min favorit! Mjukt och fint med sköldpaddsfärgade och så är mina gamla glasögon (alltså inte de från Clas Olsson, utan ett par som är säkert 10 år gamla) svarta så det kan vara kul med förändring.

.

.

glasögon-6 glasögon-10

.

.

Förresten kan jag verkligen rekommendera att köpa brillor på nätet på det här viset. Eller i alla fall beställa hem för att prova. Fri frakt och fri retur, och så betydligt mycket lägre ordinarie priser än i butikerna som jag kollat i för att jämföra. Dessutom är det just nu rea på samtliga bågar jag testade. Dock är jag bra irriterad över att jag inte hann på och beställa under Black friday, då fanns det många tusenlappar att tjäna. Problemet var bara att jag i helgen inte hade något glasögonrecept så jag kunde inte beställa till de kraftigt nedsatta priserna. Men men, sånt är livet. Nu måååste jag sova!

.

.

Natti natti

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

4 kommentarer

🤗 bågen som du valt ”hänger” ganska mycket och ”hugger” av dina vackra blå ögon . Färgen är super fin på dig. Fördelen med att gå in på en optikaffär är att många har utbildade glasögonstylister 😁så dom kan plocka fram den bästa bågen för dig. Förvisso dyrare men kan vara värt det .

Gilla

samma hände mig, första kalla morgonen , bilen startar inte, ,men fick igång den efter lite nötande. Det visade sig att jag hade för lite bensin så det var för mycket vatten i tanken som frusit…så nu har jag lärt mig det.

Gilla

Tycker inte heller att bågen sitter så bra på dig. Den hamnar för lågt och sitter inte bra på näsan. Risken är att den kommer att ge röda märken efter någon timma.
Dessutom förstår jag inte hur du tänker när du beställer glasögon på nätet. Hur vet du vad du får för glas? Jag kollade in sidan som du länkade till där du lånat bågarna och det enda du kan välja är tunnare glas och lite ytbehandlingar. Om du ska ha progressiva så är det ju betydligt mer avancerat än så…. där jag jobbar har vi mer än 10 olika kvaliteter att välja mellan. Man får vad man betalar för även i denna bransch. Det är dyrt att betala tusentals kronor och bara lägga dem i lådan för att de inte funkar också vilket du riskerar när du inte vet vad du köper. Gå till någon som kan och vet vad de pratar om och be om hjälp.

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Pinkgbacks och trackbacks

%d bloggare gillar detta: