Det har jag komplex för…

∼ innehåller reklamlänkar ∼

.

.

Halloj

.

.

Idag tänkte jag att jag skulle prata lite om skönhet, något som jag egentligen inte ägnar så mycket tid till… men kanske borde jag det…?

.

.

Frissan är ett kapitel för sig, jag har inte varit hos en frisör på 1 år och 8 månader, men funderar faktiskt på att boka in ett besök innan jul, kors i taket. Annars gör jag slingor själv emellanåt och nu har jag till och med varit där med saxen och putsat lite också, så det är verkligen hög tid. När det kommer till smink är jag väldigt basic, lite mineralpuder, rouge, ögonskugga, mascara och lite sådant HÄR (läppglans från Lancome som jag inte kan leva utan, finns hos Lyko) på läpparna, det är allt. Jag har kört med samma märken och produkter de senaste 15-20 åren tror jag.

.

.

Det jag brukar vara mest noga med, det är mina händer och naglar. När jag växte upp hade jag en kompis som sa att jag hade stora händer (och fötter), så jag har nästan alltid haft komplex för dem. Tänk vad sådant där sätter sig ändå… När naglarna är fixade (oavsett om de är långa eller korta) känns det alltid lite bättre och jag känner mig lite ”nättare” på något vis.

.

.

.

.

Jag har egentligen otroligt bra kvalitet på mina naglar, de går sällan av och skivar sig aldrig, dessutom växer de ganska snabbt, så jag har aldrig känt något behov av att ha lösnaglar eller gelnaglar eller vad det kan heta. Jag fixar alltid mina naglar själv. Dessutom är jag lite för snål för att kosta på mig något sådant.

.

.

Bäst trivs jag med vanlig fräsch fransk maikyr. Vita toppar, ljust ljust rosa lack över allihopa och så avsluta jag med ett blankt genomskinligt topplack. Det håller i ungefär en vecka, sedan får jag lov att gör om det.

.

.

.

.

Den här uppsättningen lack har jag liggandes lite var stans både här hemma och i Lofsdalen. Vet inte hur många jag har men det är några stycken eftersom jag ibland har köpt nya bara för att jag a)inte vet till 100% vart jag har dem och inte vågar chansa om vi ska iväg på något, b) har bott på hotell och glömt att ta med…

.

.

Såhär gör jag:

.

.

Först filar jag till en ganska rak form. Vet att det är modernt med spetsiga kattklor men det är inget för mig. För att få det hållbart brukar jag skrubba naglarna med en nagelborste och diskmedel, då försvinner allt eventuellt fett från handkrämer etc. Sedan polerar jag lite lätt med en mjuk nagelfil. Skölj igen med vatten och ev lite diskmedel. Den vita toppen målar jag på fri hand. Det finns typ maskeringstejp men det har jag aldrig fått till att fungera. Essies penslar är platta vilket gör det så mycket lättare förresten. Efter det lägger jag på ett tunt lager ljusrosa lack över hela nageln, det slätar ut kanten av det vita. Sist förseglar jag allt med ett snabbtorkande genomskinligt och blankt topplack. Det jag har är superbra eftersom det torkar ursnabbt och så blir det riktigt hårt. Ett sådant lack borde alla ha hemma!

.

.

Hoppas ni blev lite inspirerade och känner att ni vill prova att fixa det själva hemma. Man sparar ganska mycket pengar på ett år i alla fall 😉

.

.

Det vita lacket från till tippen hittar du HÄR

Det ljusrosa som jag målar hela nageln med finns HÄR

Och slutligen det snabbtorkande superöverlacket som finns HÄR
(läs recensionerna så förstår ni hur bra det är)

.

Samtliga lack finns hos Lyko.se

 

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

6 kommentarer

När du ändå tar upp det så… har ofta tänkt på att du har så fina kläder och så fina saker runt omkring dig, men att håret inte hängt med i utvecklingen av dig. Tror att du varit superfin i lite mörkare hår, lite uppklippt och urklippt, mer frisyr liksom. Kram och lycka till vad det än blir 💕😃

Gilla

Lyllos dig! Du vet ju att jag alltid fixar klorna, har den sämsta kvallen på mina, dem går av och skivar sig, kan ha nagellack ungefär 30 min sen är det förstört! Har fakriskt aldrig tänkt på att du haft stora händer eller fötter heller för den delen, men du som är så lång och grann, skulle ju se lite roligt ut som du struttade omkring i ett par 36:or på fötterna ☺️ kramis

Gilla

Tur att inte du och din syster ärvde mammas spröda naglar 😀 Vad gäller frisyren så kanske det är dax med lite uppfräschning men absolut inte mörkt 😊Kram o lycka till 💕

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Pinkgbacks och trackbacks

%d bloggare gillar detta: