Så fixar jag naglarna själv

∼ innehåller annonslänkar till Lyko ∼

naglar-2

.

.

God afton

.

.

Den gråaste dagen i mannaminne bestämde jag mig för att riktigt rå om mig själv. Naglarna såg bedrövliga ut så jag tänkte att det var bäst att börja där. Jag brukar nästan alltid ha fransk manikyr, som jag gör själv (här kan ni se hur jag gör den), men just nu är naglarna så korta att det passar bättre med en diskret färg.

.

.

Nödvändiga prylar:

Remover (finns här)

Nagelborste

Sax/nageltång, hård fil och mjuk fil

Skål med ljummet vatten och diskmedel

Handduk

Här finns lite mer lullull och bra nagelgrejer 😉

.

.

Lacken jag använde:

Essies gel-lack i färgen Take me to the tread finns här

Essies topplack här eller Seche Vites topplack (vilket som) finns här

.

.

Började med att doppa fingertopparna i ljummet vatten med diskmedel i. Det gör att allt fett släpper och naglarna blir mjuka och lätta att forma med sax och fil. Nagelbanden blir också mjuka och lätta att försiktigt peta ned.

.

.

.

.

Lättast tycker jag att det är att klippa till naglarna lite på sidorna, och sedan fila rakt uppåt och sedan helt på tvärsen. Runda bara lite på hörnen. Är ni med?

.

.

naglar-5

.

.

När formen är fixad filar jag ytan med en mjuk nagelfil och efter det tvättar jag händerna med diskmedel vid diskhon så att händer och naglar blir riktigt rena och sträva. Ju mer noggrann man är med att rengöra naglarna från fett desto bättre fäster lacket. Torka noga efter det.

.

.

naglar-6

.

.

Nästa moment är själva målningen. Jag föredrar alltid lack med en platt pensel, mycket enklare att få det snyggt med en sån jämfört med en rund smal borste som jag tycker känns vinglig. Jag börjar också alltid att måla höger hands naglar. Eftersom jag är högerhänt har jag fått för mig att det är enklare att måla med vänstern så länge den inte är målad.

.

.

naglar-8

.

.

Använd ganska mycket färg på penseln och måla med bestämda drag nedifrån och upp. Börja i mitten och dra sen varsitt streck på sidorna om mittenstrecket. Bättra på med ytterligare strykningar om det är nödvändigt.

.

.

Det här nagellacket, som är Essies gel-lack, var så täckande att jag bara behövde måla ett lager. Det är faktiskt superbra, för ju fler lager man får lov att måla, desto längre tid tar det för det att torka och härda. Risken för att det ganska snart börjar flagna är också större om du målar lager på lager på lager.

.

.

Ett bra överlack är dock en nödvändighet och jag brukar alltid använda det här, men denna gång fick jag med det här överlacket gratis (tror att det var för att jag handlade så mycket…), så idag provade jag det. det torkade jättesnabbt och det blev verkligen glansigt och fint.

.

.

naglar-9

.

.

När nagellacken torkat smorde jag in mina händer. Först tog jag den cremen jag hade på de första bilderna, men den var så himla klibbig och äcklig rent ut sagt, så den fick jag tvätta av mig och börja om med Rituals hand balsam som luktar ljuvligt och försvinner in i huden precis sådär som man vill att en bra handcreme ska göra. Den finns här, för den som vill prova den (beroendeframkallande!).

.

.

naglar

.

.

Efter det var jag slutligen såhär glad!

.

.

naglar-10

.

.

Har du missat det senaste inlägget i den här bloggen? I så fall hittar du det inlägget här

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: