Ny ponny och nytt stall

.

.

Vet att ni är några som tycker att det är tråkigt med inlägg om hästar, men några tycker att det är intressant och kul, och för er kommer här en uppdatering på läget på hästfronten.

.

.

Tilda är 13 år i år, vilket innebär att det är sista året hon får tävla b-ponny (den storleken vår fina vita ponny Shanaia är). Planen var att hon skulle fortsätta rida och tävla lite på henne till senhöst/vinter i år och att vi sedan skulle leta efter en större ponny. Shanaia tänkte vi ha kvar och låna ut till någon annan liten ryttare när vi hittat en ny ponny. Det har varit många som dragit i henne under hela våren och sommaren. Jag kan nog säga, utan att överdriva, att jag fått meddelanden och telefonsamtal från minst 6 olika familjer som önskat köpa henne. Detta trots att hon faktiskt egentligen inte ens var till salu. Vi funderade ev på att sälja henne, OM rätt familj dök upp. Men vi hade absolut inte bestämt oss och ju mer vi tänkte på det, desto mer lutade det åt att vi skulle behålla henne. Hon är 24 år och har flyttat runt i landet med jämna mellanrum i hela sitt liv, som den tävlingsponny hon är, så vi ville ge henne en fin ålderdom där vi fortsatte ha kontrollen över hennes mående.

.

.

Hur som haver, vid månadsskiftet maj-juni, flyttade vi vår vita prinsessa från Näs Gård till Skästa Gård. Vi hade fått boxplats och var på väg till Skästa redan vid årskiftet, men av olika anledningar blev vi kvar på Näs ytterligare ett halvår.

.

.

.

.

Skästa Gård är en stor och superfin anläggning bara 9 min med bil från oss. Där finns hela 100 boxplatser, uppdelat på 8 stall i olika storlekar, samt ett antal uteboxar. Tack vare det upplevs det inte alls så stort som jag trodde att det skulle göra. Dessutom är det många yrkesutövare inom ridsporten och tävlingsryttare (med med flertalet hästar var) som har sina verksamheter där, så det är liksom inte 100 personer med varsin häst som rör sig i stallarna. Gården ägs och drivs av duktiga välkända tävlingsryttaren och A-tränaren Louise Haaga.

.

.

Kort efter att vi flyttat in på Skästa började Louise 10 åriga dotter att rida lite på Shanaia. Det var en perfekt matchning och de ville väldigt gärna köpa henne. Vi hade fortfarande inte bestämt oss helt, men insåg snart att det faktiskt var en jättefin och mycket mer hållbar lösning för Shanaia, än att vi skulle låna ut henne till olika barn de närmaste åren innan det är dags för pension. Med dem som köpare kan vi fortsätta att pussa på sessan varje dag, Tilda får rida henne någon dag i veckan och kan tom tävla henne någon gång om hon vill det! Skulle det bli aktuellt för dem att sälja henne någon gång i framtiden köper jag tillbaka henne.

.

.

.

.

Vem är då vår nya stjärna? Eftersom Tilda kommit fram till att det är dressyr hon vill satsa på så är det en dressyrponny vi köpt den här gången. Ett vansinnigt vackert mörkbrunt 7 årigt sto med det magiska namnet Sagolandets Genovia. Jag ska berätta mer om henne längre fram och ta lite fina bilder med min riktiga kamera, har inte hunnit det ännu. Sagolandets Genovia eller iia som vi kallar henne är i alla fall en underbar individ. Väldigt personlig och vet mycket väl vilka hennes människor är. Vi är redan så kära i henne!

.

.

Kram Helena

Kategorier:

Okategoriserade

4 kommentarer

Jag tycker om hästinläggen! Har själv varit ”ponnymamma” i många år eller en BOB, en som bär och betalar. Jätteroliga och arbetsintensiva år men trots allt lite skönt när min dotter är vuxen och tar hand om hästlivet själv! 😅

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: