Första besöket på bygget i vår lägenhet i Palma

.

.

.

.

Men hello there, long time no see! Alltså tiden flyger fram och jag har varit så busy de senaste månaderna. Efter att knappt lämnat Västerås på typ 2 år, så lyckades jag klämma in hela 2 utlandsresor på bara 1 månad den här hösten. Först var jag en vecka på jobb i huset jag inreder i Abu Dhabi (mer om det sedan) och sedan hem och packa om för att nästan direkt ge mig av till Mallorca där vår våning i Palma växer fram. Phuuu! Lite stressigt blev det! Men, vet ni vad, den stressen var som bortblåst i samma sekund som jag satte mina tassar på Spansk mark. Det är något speciellt med Mallorca och värmen och luften och språket och dofterna och allt det där som jag älskar med Mallis. Axlarna åker ned och andhämtningen blir lugnare. Till och med håret blir bättre där nere. Fukten gör det fylligare och mjukare och mer följsamt, mmmm så härligt!

.

.

Strandpromenaden i Plama (biderna tagna nedanför vår lägenhet), en del för cyklister och en del för promenerande, är bortåt 2 mil lång!

.

.

Det var alltså första gången vi var ned för att kolla bygget. Vi hade faktiskt inte ens varit i just det här området innan vi bestämde oss för att köpa där. Vi Facetimade med mäklaren och knallade runt i grannskapet via Google street veiw, det var allt, sedan bestämde vi oss. Vi blev glatt överraskade över hur nära havet och centrum det var. Även om vi visste antalet meter osv så blir det annat när man är på plats och går själv. Ja men typ 2 minuter ned till havet och den härliga stranden (bara en byggnad mellan oss och stranden faktiskt), och så gamla stan 200 meter bort, så perfekt.

.

..

.

.

Ja som ni ser finns inte så mycket att visa just nu. Ett gammalt hus, som inhyst resebyråer och lite annat, som nu rivits ut helt och görs om till ett antal lägenheter i varierande storlekar. Under våra dagar i Palma träffade vi både mäklaren och ägaren till företaget som bygger, samt ingenjören som styr upp bygget. Eftersom inget ännu har börjat byggas har vi möjlighet att påverka utformningen till viss del. Bland annat har vi bytt golv från laminat till riktigt trägolv. Ska funka trots värme och fuktigt klimat. Vi vill inte ha kalla klinkers och absolut inte laminat så trägolv var det enda som återstod… 🙂

.

.

Vi har gjort om en hel del i köket också. Tvättmaskinen som skulle stå där har fått flytta in i badrummet (känns rimligt) och istället har vi satt in en vinkyl. Passar väl bättre eller hur? Bänkskivor, belysning spis, fläkt och lite annat smått och gott har vi också bytt ut. Kommer bli så fint!

.

.

Vi flyttar in nästa sommar och jag kan knappt bärga mig. Fy fasiken vad jag längtar. Får se när vi får tid att åka ned och kolla nästa gång. Skulle kännas bra att göra det när väggar invändigt och fönster är på plats.

.

.

Önskar er en riktigt härlig fredag!!!

.

.

Kram Helena

Kategorier:

Okategoriserade

3 kommentarer

Åh så kul det ska bli att följa bygget i Palma! Trodde nästan du lagt av med bloggen – busy lady som du är! Tur att jag trodde fel. Kram

Gilla

Så himla spännande och roligt! Vi älskar också Mallis, hur kan man inte göra det liksom 😀 Hoppas allt flyter som det ska. Kan ju ibland vara knepigt med hantverkare, speciellt när man inte är på plats. Men det är ju ett större bygge, inte bara er lägenhet, så det är nog en fördel.

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: