Mitt uppdrag i Förenade Arabemiraten

.

.

Godmorgon!

.

.

Jag vet att ni är några stycken som är nyfikna på mitt uppdrag nere i Förenade Arabemiraten, så jag tänkte att jag skulle visa er lite bilder jag tog när jag var där och äntligen fick se allt på plats för några veckor sedan. På grund av pandemin har jag inte haft möjlighet att åka ned förrän nu så allt arbete har skett via Zoom, Wats app, mail etc, med alla utmaningar det innebär.

.

.

Mitt uppdrag är alltså att inreda en strandvilla på 830 kvm. Alla rum (14) och allt från scratch. Sommaren 2020 började mitt uppdrag och det första vi gjorde var att ta oss an tomten. Då var den i princip en stor fyrkantig sandlåda med en intetsägande simbassäng på typ 4 x 8 meter, och inte så mycket som ett grässtrå växte där…

.

.

Utmaningen var att få tomten att kännas mindre fyrkantig och stel och mer lummig och mysig. Allt är rakt, rakt, rakt där nere eftersom allt byggs i sten och fyrkantiga betongblock, så böjda linjer var en bra början, men inte så lätt att få till som man kan tro. Det tog ett tag innan ingenjören där nere och jag hittade varandra och började prata samma språk… Tomten är stor, men smal längs sidorna mot grannarna, så där ville jag få till olika rum istället för långa korridorer om ni förstår hur jag menar.

.

.

.

.

Resultatet blev slingrande gångar i olika material som kullersten, grus, en skifferliknade sten, grå bambu och en vit marmorliknade sten. Ett hörn av trädgården fick en växtbeklädd svartmålad gjutjärnspergola. Vi gjorde också ett stort utekök i vit sten med köksträdgård, en japansk trädgård med vattenspegel och en enorm svängd bänk för meditation, en medelhavsträdgård med olivträd, rosor, agave, citrusträd, en inhängnad lekplats för barnen med ett ”arabiskt staket” jag ritat och hämtat inspirationen från Sheikh Zayed Grand Mosque. Sist men inte minst så gjorde vi också en strikt trädgård med buxbomsklot (typ), och så terrassen mot havet med en rejält stor infinitypool på 17 x 6 meter med tillhörande ”sunken seating” med grillplats i mitten. Allt har jag designat och Sandra som jobbar åt mig har varit behjälplig med vissa ritningar och några idéer till uteköket och den japanska bänken.

.

.

1 år tog det att få allt klart utvändigt. Nu väntar vi bara på trädgårdsmöblerna från Ethimo som skeppas från Italien i slutet av oktober.

.

.

Arbetet med insidan har tagit fart rejält efter mitt besök där nere och målarna är i full gång med att måla den här helgen. Det är inte helg i Mellanöstern på lördagar och söndagar så ofta gäller för mig att vara stand by om helgerna 🙂 Inredningen är nästan helt färdigplanerad och snart börjar inköpen!

.

.

Kram Helena

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: