En blandning

.

.

Godmorgon

.

.

Men åhhh vad jag inte kunde sova i natt. Tusen tankar snurrade i huvudet och det var stört omöjligt att komma till ro när jag vaknade vid tresnåret. Vid fem klev jag upp och satte på kaffe och så tog jag några bilder i matsalen.

.

.

.

.

Köpte en så söt ginko, eller kinesiskt tempelträd som jag också tror att de kallas. Har faktiskt en ute i trädgården också som verkar trivas trots att de nog egentligen inte är ämnade för den här växtzonen. Vad som är lite drygt med den är att jag bara slängde ned den på en ledig plats i en rabatt, utan större eftertanke, då jag bara behövde få ned den i jorden innan vintern för några år sedan. Nu törs jag inte flytta den…

.

.

.

.

Nåväl, lite bilder från vår matsal där vi blandat högt och lågt med minnen och noga utvalda saker vi gillar. Carl Malmsten-matsalsbord från svärföräldrarnas ungdom, danska stolar från vintagebutik i Skåne, skulptur från antikaffär i Stockholm och betongbänk från Skulpturfabriken på Gotland (den hade Magnus när vi träffades). Gardinerna är från Ellos här (funderar på att köpa svarta gardinstänger), den ena tavlan, ett fotografi, har vi köpt på auktion och den andra har jag själv fotograferat på resa till Wien. Den lilla krukan i fönstret är från Nittsjö (som jag har ett speciellt förhållande till men tar det en annan gång), kaktusen i den fick vi för många år sedan av min bonus tjej Julia. Den festliga historien om hur marmorpiedestalen hamnade hemma hos oss kan ni läsa om här. Den vita keramikvasen från Upsala Ekeby har vi fått av svärfars bror och den magnifika italienska lampan i Muranoglas har vi köpt via en vintagehandlare i Stockholm. Pipistrello – bordslampan kommer från Nordiska Galleriet. Typ det enda som är nytt här kom jag på nu 🙂

.

.

Ha nu en fin lördag kära vänner!

.

.

Kram Helena

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Ohh vilka fina bilder. Det var en liten bordslampa som fångade mig totalt, bild 2. Svart med vit kupa och en liten svart kula i mitten på det vita. Vilket märke är det?. Den skulle passa perfekt hos mig. Önskar dig en fn dig/Åsa

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: