Så kan det gå när man köper en möbelkopia

.

.

Godmorgon denna ljuvliga lördag!

.

.

Trevligheterna avlöser varandra denna kalla vår och idag är det dags för vinprovning på Vinoteket Lothar med släkten. M fick bland annat denna kväll, av sin del av familjen, i 50-årspresent i februari och nu är det dax. Ska bli jättemysigt! Återkommer med rapport om den.

.

.

Men idag hade jag faktiskt tänkt att skriva lite om hur det kan gå om man faller för frestelsen att köpa en piratkopierad möbel.

.

.

När vi precis hade köpt det här huset bestämde vi oss för att inreda det precis utifrån våra drömmar. Vi sa att det får ta tid, men vi ska inte köpa något bara för att, och det vi skulle köpa skulle vara prylar vi skulle behålla länge, typ livet ut. Saker med kvalitét. Ganska snart började vi handla. Vi köpte nytt och ropade in på auktion. Det var vansinnigt roligt och den ena ”dröm-möbeln” efter den andra mellanlandade i vårt förra hus, som då var sålt.

Plötsligt en dag ”erkänner” M att han har gjort bort sig… Va? Jo, i ett svagt ögonblick (eller möjligen i ett tillfälligt förvirringstillstånd) hade han fallit för frestelsen att beställa en kopia på en klassisk lampa. Jag tappade hakan och menade att ”Aldrig i livet att den kommer in i vårt hus, vad tänkte du med??? En kopia bland alla fina saker vi har köpt sabbar ju allt!!! Meningslöst att lägga en massa pengar på original om de sedan ska beblandas med kopior! Kommer aldrig hända!” Han höll med… Det gick naturligtvis inte att avbeställa så vi fick bara inse att pengarna var i sjön. Hur som haver, tiden gick och inga lampa dök upp. Ett år gick och fortfarande ingen lampa i sikte. Skönt tyckte vi båda och skrattade åt saken. Ungefär 1,5 år efter beställningstillfället, när vi redan fattat att vi blivit blåsta på runt 2000 kr, dyker skiten upp! VA!!! Men vi vill ju inte ens ha den!!!

.

.

.

.

Lampan, som var en Arco av Castiglione, levererades i bitar som inte gick att sätta ihop. Elen nådde inte hela vägen fram till sockeln, och det enda som var ”på riktigt” var det sjukt tunga och i synnerhet äkta marmorblocket lampan3 är fästad i! Lampdelarna åkte naturligtvis ned i källaren, och där ligger de ännu i väntan på Återbruket, men marmorblocket blev kvar i hallen. Först för att det var så jäkla tungt så vi orkade inte flytta på det, och sedan har det helt enkelt fått stå kvar som ett lite halvfestligt minne av en mindre lyckad affär.

.

.

Andra riktigt fina golvlampor, som inte är kopior (även om de är inspirerade av andra dyrare lampor) tycker jag att dessa är. .

Skärmavbild 2019-02-09 kl. 08.41.54

1 I mässing och opalglas, finns på Mio här

2 Vitlackad med LED finns på Mio här

3 Svart med krom finns hos Ellos här

.Följ mig här på Facebook så missar du inga inlägg från Drömhus Helena, eller varför inte följa bloggen direkt (klicka på länken allra längst ned på denna sida) så får du en notis varje gång ett nytt inlägg ligger uppe!

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

6 kommentarer

Vilken dråplig historia. Tur i oturen att den var trasig. 🙂

Vi har en likadan. Köpt från designers revolt när de var aktiva. Det som motiverade mig att köpa den var att den var gjord efter orginalritningarna iom att patentet inte gällde i UK då. Annars hade jag inte vågat för jag hade tvivlat för mkt på kvaliteten.. Vi är oerhört nöjda med våran. Den set ut exakt som ”orginalet” (kanske inte så konstigt) och fungerar perfekt. Nu köpte jag den för att den passade in i inredningen och inte för att jag älskade den. Hade så varit fallet hade jag kandke köpt orginalet istället.

Gilla

Jag tycker marmorblocket är jättesnyggt där det står! Synd att köpet inte blev bra, men hoppas ni fortsätter ha kvar blocket där det står för ser riktigt fint ut! 🙂

Gilla

Trist!! Men så kan det gå 😦
En spontanfråga, om du skulle behöva barstolar till ert fjällhus, vilka hade det isf blivit?
Behöver två stycken hemma, och vår stil är klassisk design, tex blocketfynd, raka linjer, string, svartvit rutigt köksgolv, Louis Poulsen, Gubi, star lampor etc.
Tänker på svarta menu stolar.. men hade varit roligt att veta vilka du hade köpt om ni hade behövt några?:)

Gilla

Beskrivningen av ert hem låter inte likt vårt fjällhus så jag tror inte samma barstolar funkar hos oss och hos er. Thoné har fina barstolar kika på dem! Mvh Helena

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Pinkgbacks och trackbacks

%d bloggare gillar detta: