Björksättra gård i Huddinge – en herrgård för den händige

.

.

Om du har 4 995 000 kr över, plus ytterligare en gigantisk kappsäck full med pengar, och/eller oceaner av tid och lust att tokrenovera en 1800-talsherrgård med enorm potential, då kan du just nu köpa Björksättra gård i Huddinge.

2010 fick kommunen huset som en gåva från allmänna arvsfonden, efter att den sista ägaren lämnat den till sitt öde utan arvingar. En gåva mot ett löfte: Att herrgården skulle renoveras, bevaras och öppnas upp för allmänheten.

Men renoveringen blev för dyr. Fönstren spikades igen. Löftet glömdes bort och huset fick förfalla. Sen dess har det varken gått att se in eller ut, i den kusliga byggnaden från 1800-talets mitt. Tills nu.

.

.

.

 

.

.

 

.

.

.

Byggnaden innehåller inte mindre än 9 kakelugnar och man kan ju bara gissa vad det kostar att renovera upp dem så att de går att elda i.

.

.

Rummen, eller förresten hela huset, verkar vara något ut över det vanliga att sätta tänderna i för den händiga. Herre Gud, jag blir helt svettig av att bara titta på bilderna. Får flashbacks från vår egen renovering även om det inte var riktigt såhär illa…

.

.

.

.

Tornrummet skulle kunna bli magiskt, eller hur!

Gården ligger ute till försäljning här

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: