Ny lampa ljusar upp mörkt hörn

vardagsrum-19

.

.

God morgon

.

.

Ghaaa vad jag sover kass helt plötsligt. Vaknar tidigt tidigt och har svårt för att somna om. Tror det blir så när jag har för mycket som snurrar i mitt huvud, eller typiskt när jag har pågående jobb som snart ska levereras. Dessutom har jag vaknat med huvudvärk flera morgnar på rad nu, vilket är så irriterande. Kanske behöver jag gå och kolla TSH, dvs tyreoidea stimulerande hormon, det hormon som busar lite upp och ned när man äter Levaxin och har en sköldkörtel som inte sköter sig som den ska.

.

.

Well well, idag väntar handbollsmatch i Örebro, men, det är samling först om några timmar så jag tänkte att jag kan ta och presentera min…. Tadammm… nya lampa i vardagsrummet först! Som jag berättat tidigare så är fönsterbrädorna här lite smala i förhållande till fönstrens storlek, vilket innebär att det är svårt att hitta lampor i vettig storlek som får plats. Det krävs liksom lite storlek på det som ska stå i fönstren för att det ska göra sig överhuvudtaget. Just dessa fönsterbrädor byggde våra snickare åt oss när vi renoverade och flyttade in så de är ändå tämligen breda, om man jämför med de flesta andra i huset.

.

.

vardagsrum-21

.

.

Fick tips av en bussig läsare att bygga elementskydd, och visst vore det fint ♥ Men som med allt annat är det en kostnadsfråga så det får ta plats på önskelistan för framtida projekt så länge.

.

.

vardagsrum-18

.

.

Just nu ska jag bara fortsätta glädjas åt min nya fina lampa. Har varit så mörkt i det där hörnet så länge, så jag är superglad åt att den är på plats, det blev verkligen jättefint. Den är precis lagom diskret och så älskar jag det där sköra uttrycket med den smala midjan som gör att det ser ut som att ”skålen” balanserar på den tunga marmorn. Blev snyggt också tillsammans med ”marmorpiedestalen” i hörnet (det extremt festliga felköpet har jag skrivit om här). Funderade länge på vilken lampa som skulle passa i just det här fönstret, både stilmässigt ihop med de andra lamporna och storleksmässigt förstås. Lamporna får heller inte ta ut varandra. Detta blev som sagt himla bra!

.

.

vardagsrum-20

.

.

Sköt om er och ha en himla fin lördag!

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

6 kommentarer

supersnygg lampa som inte tar för sig för mycket. Svårt det där när fönsterbrädan är samt och fönstren stora. Jag har det likadant, hade man inget i fönstren vid sekelskiftet? Var hittade du lampan och vilket märke är det?

Gilla

Snygg lampa! Visst är det snyggt med elementskydd, men jag gillar dessa. Vi har haft likadana i tidigare bostäder och aldrig gömt dem.

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: