Bästa alternativet till murgrönan och semester nr 2 coming up

.

.

Det kan inte vara bara jag som köpt mängder av frodiga fina murgrönor som efter en tid visar sig vara ganska svåra då de inte klarar att torka ur det minsta. Vart man än läser om murgrönan så står det att den är tålig och lättskött osv, men ändå så har jag lyckats ta död på ett antal genom åren. Lite trött på den är jag också, så jag blev glad när jag hittade den här rackaren med namnet dvärgcissus. Den är verkligen skir och frodig på samma gång, och verkar vara mycket lättare att få att trivas än murgrönan.

.

.

Så mitt tips för dagen blir, till dig som gillar rankiga växter, att köpa en dvärgcissus istället för en murgröna nästa gång du vill ha en växt av den typen. Finast tycker jag att det blir om man planterar den i en ruff terrakottakruka. Det där skira tillsammans med det ruffa blir en fin kombo.

.

.

Nu ska jag städa vidare. Städade nästan hela dagen igår, och jäklars vad det behövdes. Ni vet hur det blir på sommaren, döda flugor i fönstren, skräpiga golv efter nakna fötters spring ut och in. Idag har jag toaletter och badrum kvar att göra. Tvättmaskinen går också för fullt, för nu känner jag att jag vill ha allt ordnat till helgen. Magnus går på semester (nr 2 denna sommar) idag igen, och imorgon kommer vänner över på middag. Jag kommer att jobba så lite som möjligt nästa vecka (går inte att stänga kiosken helt, men ni fattar) och njuta av semestermood här hemma.

.

.

Trevlig helg och sköt om er!

.

.

Kram Helena

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Hej Helena!
Hoppas det går bra med cissusen. Tror tyvärr de är lika knepiga… Jag brukar köpa murgröna med långa rankor, billiga på torget funkar bra. Knipsa av och sätta rankorna i små vaser som jag ställer här och var. Står i flera månader. Funkar utmärkt i rum utan fönster också, t ex gästtoalett. Det lilla gröna gör så stor skillnad för trivseln. Hoppas allt är väl med dig, trots att sommaren plötsligt försvann, men ni har ju världens roligaste solprojekt på G på Mallis 🙂
Kram Camilla

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: