Är du vårdutbildad men jobbar med annat? Jag utmanar dig – gör som mig (om du har möjlighet)!

4

.

.

31 oktober är det 9 år sedan jag tog av mig den där pappersmössan för sista gången, och skrev det här inlägget. Jag hade då ingen aning om vad som låg framför mig. Kanske skulle min affärsidé med inredningsfokus inte hålla och jag fick lov att gå tillbaka till vården inom kort? Kanske skulle drömmar slås i kras och självförverkligandet utebli…

.

‘.

Skärmavbild 2020-03-22 kl. 09.52.52 5

.

.

Det blev inte så. Jag har förverkligat mig själv och mina drömmar, affärerna har rullat på bra och jag har inte haft en tanke på att återvända till min tidigare profession. Verkligen inte! Så kom katastrofen – c o r o n a – och jag läser dagligen om mina tidigare kollegor som går på knäna, eller åtminstone förbereder sig för att gå på knäna inom kort, och jag kan bara inte inte ställa mina tjänster till vårdens förfogande. Skulle inte kunna se mig själv i spegeln om jag inte gjorde det. Så nu har jag skickat det där mailet som jag ALDRIG trodde att jag skulle behöva skicka…

.

.

Skärmavbild 2020-03-22 kl. 09.03.10

.

.

Nu vill jag bara understryka att jag inte på något som helst sätt, med det här inlägget, vill få mig själv att framstå som någon slags Florence Nightingale. Det handlar inte om det, jag hade kunnat skicka det där mailet utan att berätta det för er. Det handlar om att jag vill peppa andra med vårdutbildning, som liksom jag jobbar med annat, att göra samma sak. Ta kontakt med regionen/landstinget där du bor, kolla om du kan hjälpa till med något. Även en ringrostig gammal sjuksköterska som jag kan sannolikt hjälpa till med något, även om jag förstås inte kan ställa mig och söva några patienter… Exceptionella situationer kräver exceptionella lösningar tänker jag…

.

Skärmavbild 2020-03-22 kl. 10.09.31

.

.

Kram

Helena

Kategorier:

Okategoriserade

16 kommentarer

Är övertygad om att dina kunskaper kan komma till godo. Sätta venflon o koppla dropp är väl guld värt i dessa tider.

Gilla

Helt fantastiskt agerat! Önskar fler tänker som dig. Nu måste vi alla ställa upp utifrån våra förutsättningar.

Gilla

Bra gjort! Du kommer behövas, för läget kommer snart vara kaotiskt. Hoppas fler tänker som du. Kram Helena, mitt i eländet

Gilla

Jag bor i England och här ber man också sjukvårdspersonal som slutat eller är pensionerade att hjälpa till. Kan inte i ord uttrycka min beundran för er som gör detta och för dem som alla redan är mitt uppe i kampen. Trots att jag inte på pappret är i någon riskgrupp gör jag det lilla jag kan -håller mig hemma så mycket jag som möjligt för att inte belasta sjukvården i onödan. TACK!!!! Hoppas flera blir inspirerande att göra samma🤗

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Pinkgbacks och trackbacks

%d bloggare gillar detta: