Lilla julbordet 2019

julbord-8

.

.

Ett antal år har det varit min grej att göra ett julbord där allt är hemmagjort. Då menar jag verkligen allt från majonäsen på ägghalvorna, rödbetorna i sillsalladen, senapen till hovmästarsåsen, grundsillen till olika inläggningar, till brödet, godiset och allt annat du kan tänka dig. Jag har hållit på under mer eller mindre hela november fram till själva bjudningen. Du hittar mitt julbord från 2013 här och 2017 här. Sist, alltså 2017, inledde vi också med mysigt glöggmingel ute på gården när alla kom. Det var en hit som du kan läsa om här. Det första julbordet gjorde jag 2008 när Lillan var bebis och jag fortfarande ammade. Minns hur jag var uppe på nätterna och ömsom ammade ömsom vände lax och bakade bröd. Från det julbordet finns inga bilder vad jag vet. Hade inte börjat blogga ordentligt då.

.

.

I år blev det en lite enklare variant av julbord. Inte så mycket att välja på och jag höll mig till att göra laxen, hovmästarsåsen, pepparkakorna och sillen själv. Allt annat köpte vi färdigt. Ja förutom de smarriga saffransbullarna och knäcken då som duktiga Jonna hade gjort.

.

.

julbord-2 julbord-10 julbord-7 julbord-5 julbord-11

.

.

Mozartpepparkakor! Köpte en pepparkaksform när vi var i Wien förra året. Den kom väl till pass vid årets pepparkaksbak 🙂

.

.

julbord

.

.

Det blev en mysig kväll med lite mindre mat och lite färre folk. Sist var vi 24 personer, i år 12 eftersom vi valde att bara bjuda tjejerna med sina killar och våra föräldrar.

.

.

Kanske slår jag på stort nästa år och kör all in igen, för fy fasiken vad kul det är!

.

.

Kram

Helena

.

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: