Juldukning i grått och silver

Innehåller annonslänkar till bla Royal Design och Ellos

dukning

.

.

Godmorning

.

.

I söndags bjöd vi på ett litet julbord här hemma. Jonna fyllde år och det passar så bra att bjuda in till just julbord i samband med hennes födelsedag.

.

.

dukning-3 dukning-7

.

.

Den här gången dukade jag helt utan rött. Jag gillar verkligen det traditionella med rött till jul annars. För omväxlingsskull tog jag de bruna keramiktallrikarna från Höganäs som vi köpt på loppis för 10-20 kr st. Två doftljus från Jonatan Adler, som brunnit slut, fick bli blomkrukor med hyacinter och mossa i (vill man ha skålen, men inte själva doftljuset, kan man köpa den billigare här). Ljuslyktan i mitten är från Tom Dixon och de höga ljusstakarna, som jag dekorerat med stjärnor, är Thomas Sandells ”Lucia” från Asplunds. ”Duken” är faktiskt två gardiner från Ikea, men en riktigt stor fin duk i grått finns här annars. De vita tygservetterna slog jag bara en knut på ((blir bra med lite höjd) och så la jag en garnerad pepparkaka på som dekoration. Pepparkakan hade jag gjort med en form som Lillan tillverkat i slöjden. Kändes extra kul ♥

.

.

De rundade vinglasen kommer förresten från en restaurang som lagt ned (köpte billigt på en utförsäljning) och de andra är Iittalas Essence (4-pack för 479 på Cervera just nu).

.

.

Det är så roligt att duka med det man har i gömmorna. Ett tips är att börja med något man gillar, i mitt fall gjorde jag dukningen utifrån de spetsiga glittriga stjärnorna, och så byggde jag på med det jag tyckte passade till.

.

.

dukning-6

.

.

Själva julmaten kommer i ett annat inlägg! Och du, Butiken Studio 4 är öppen idag mellan 11-17. Massor av fina klappar att fynda!!! Välkomna till Skolgatan 4, den gamla kiosken bakom Rudbeck i Vesterås ♥

.

.

Kram

Helena

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: