Hemlagat julbord från grunden

.

.

Godmorgon

.

.

Vad härligt det är att vakna till ett vitt ”winter wonderland” det ger en ju ännu mer julfeeling vilket passar mig alldeles utmärkt eftersom jag jobbar på som en liten iller med årets julbord.

.

.

Bilderna är från 2013 när jag senast gjorde ett sådär vansinnigt ambitiöst julbord med verkligen allt hemlagat från grunden. Jag har gjort det en gång tidigare också, det var 2008 när Lillan var nyfödd och jag var hormonstinn på amning och ändå var uppe och sprang på nätterna.

.

.

I år är det dags igen, och jag smygstartade matlagandet redan i förra veckan. Lussekatter, saffransbullar, småkakor och köttbullar ligger (relativt) tryggt i frysen, och igår gjorde jag senap. Senapen blev iofs så galet stark att jag faktiskt tror att jag måste göra om den idag…

.

.

.

.

Andra saker som står på ”Julbordslistan” för dagen är majonäs (men den kan jag inte göra förrän senapen som ska vara i –  inte nockar en fullständigt…). Sedan ska jag koka och lägga in rödbetor. Men när jag gick igenom allt som ska göras av just rödbetorna, och räknade ihop hur många som kommer (24), då insåg jag att jag måste köpa en till påse betor. Sedan behöver jag köpa fler glasburkar med sådant där bra lock med gummiring. De är fina och praktiska och perfekta att förvara det mesta av julmaten i eftersom de bara är att ställa fram på julbordet sedan.

.

.

Förstår inte hur den där köpe-gravlaxsåsen lyckats smyga sig in på mitt julbord?! Den hemlagade står bredvid laxen och är så vansinnigt mycket godare… 

.

.

Sedan ska det pyntas här också. De första julbklomorna köpte jag på Lidl i morse. 129 kr st för en verkligen gigantisk julstjärna med många grenar. Jag köpte två röda härliga ena för i år blir det traditionellt rött, grönt och vitt så det bara står härligan till. Tänk överdåd, hehehe! Har man ett julhus så har man!

.

.

Nu ska jag ta och leta fram sekatören för att strax be ge mig ut i skogen för att hämta granris, eller helst enris tror jag om jag hittar något.

.

.

∼ ♥ ∼

.

Dagens jultips med reklamlänkar till Ellos!

.

.

Vill du slå in klapparna såhär enkelt och vackert till jul? Se till att klicka hem allt genast, så slipper du panika de sista dagarna som jag alltid brukar göra… 🙂

HÄR,  HÄR och HÄR hittar du allt du behöver!

.

Missade du mitt inlägg igår, det med tips på fina klänningar till 30% rea

då hittar du det HÄR

.

∼ ♥ ∼

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: