Träning på en plats som har en speciell och mycket annorlunda betydelse för mig

träna med hanna-3

.

.

Det finns träningslokaler och så finns det  t r ä n i n g s l o c a t i o n s,  bättre och sämre naturligtvis. Jag tror inte att jag överdriver om jag säger att just den här är svårslagen. På en gräsmatta, vid en sjö, med fjällen i fonden. Den här biten strand har också en mycket speciell plats i mitt hjärta…

.

.

träna med hanna

.

.

Lofsdalen som turistort växer med rasande fart och den ena aktiviteten efter den andra poppar upp. För 16 år sen, då jag kom hit för första gången, fanns absolut inget annat att göra här om somrarna än att vandra i fjällen. Restaurangen var stängd, Ica hade öppet några timmar om dagen, 70-talsstugorna gapade tomma, och mötte man någon på fjället blev man i princip förvånad.

.

.

Idag är allt heeelt annorlunda. Det vimlar av folk i byn och uppe på fjället. Flera restauranger har öppnat, och de har öppet året runt, det byggs överallt och det finns massor av aktiviteter för den som vill ha en aktiv semester i friska luften.

.

.

Igår testade jag gruppträning med @tranamedhanna  Härlig, precis lagom jobbig träning, med bara den egna kroppen som verktyg, i vacker miljö. Vi var 5 tappra själar som körde loss i morgonsolen, precis på den platsen där min pappa tog sina sista steg i livet. Han dog några meter härifrån, vid bilen på parkeringen, efter att ha suttit och fiskat ute på sjön en solig vårdag 2016 (du kan läsa om det här). Jag tycker mycket om platsen eftersom det var här han senast var i livet. Han andades den här luften och gick på den här marken. Här finns liksom de sista ”levande” spåren efter pappa. Konstigt nog inget obehagligt, bara en känsla av närhet på något vis. Vid graven, där finns det inget levande…

.

.

träna med hanna-2 träna med hanna

.

.

Kram

Helena

.

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Jag förstår att den platsen är väldigt speciell för dig och vilket härligt ställe att träna på. Du får peppa mig när vi ses lite senare i höst så att jag också kan få lite fart under galoscherna. Jag är sååå lat. Kramar //Tina

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: