Istället för potatis pasta och ris

lchf-2

.

.

Sedan måndag vecka 10 äter jag väldigt lite kolhydrater. Jag väljer inte bort dem maniskt men undviker potatis, rotsaker, pasta, ris, bröd och socker. Mår mycket bättre så och dessutom har jag gått ned i vikt. Jag tränar ganska mycket, 4-5 dagar i veckan, och lustigt nog tar det längre tid för mig att gå ned i vikt nu, när jag tränar alltså, än vad det brukar göra när jag inte tränar och äter samma kost. Ingen idé att komma dragandes med att ”muskler väger mer än fett” för så mycket muskelmassa kan jag omöjligt samlat på mig på de här veckorna. Det måst handla om någon annan mekanism som jag inte är helt klar över. Hur som haver mår jag mycket bättre med den här kosten. Känner mig piggare, slankare och mycket mer hälsosam.

.

.

Kallar kosten LCHF, men det handlar nog mer om GI. Bryr mig inte så mycket, utan äter det som känns bra (förutom ovan nämnda livsmedel då). Många säger att det är sååå osunt att äta LCHF, och att kroppen inte mår bra av så mycket fett, men för mig är det inte så att jag äter mer fett än vanligt. Det är nog ungefär detsamma, skillnaden är kolhydraterna som jag byter ut mot annat. Svartkål, purjolök och tunt skivad fänkål, stekt en stund i smör, istället för pasta tex. Så himla gott, ni måste prova. Har verkligen blivit så galen i stekta grönsaker. Provat alla möjliga kombinationer och det här är en favvo, helt klart! Just den här dagen åt jag det till carbonara, utan pastan som de andra åt.

.

.

Ett litet tips från mig bara  🙂

.

.

Kram

Helena

.

 

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Ja, man får väl försöka slänga sig med rätt termer. LCHF ärt en extremdiet som betyder LowCarbHighFat så är det inte så du äter så ska du ju inte kalla det för det! =) Tycker inte du behöver namnge det öht, skriv bara att du dragit ner på snabba kolhydrater. Simple as that! Och det är ju jättebra, och är en kostvana man alltid kan hålla sig till. Tycker jag iaf!

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: