Påskpyntat och mamma här på påskmiddag

vardagsrum-3

.

.

Imorgon åker vi till Lofsdalen, sista veckan öppet i backen och sen är det slut för den här säsongen. 3 vändor upp har det blivit för oss i vinter. Vi missade en inplanerad vecka mellan jul och nyår när jag var sjuk annars brukar det bli 4 ggr/säsong för oss ungefär.

.

.

Eftersom vi blir borta hela påsken bjöd vi hem min älskade mamma på middag och övernattning igår. Nu ligger hon där uppe och sover och det är så mysigt att veta att hon är här. Jag dukade lite fint och bjöd på en enkel men jättegod 3 rätters middag. Återkommer med recepten, för de var verkligen så gott!

.

.

vardagsrum

.

.

Tog in några syrénkvistar för en vecka sen ungefär och satte i den fina ärvda urnan vi fått från svärfar. Den är från Upsala Ekeby och jag tycker mycket om den. Släktingar till Magnus jobbade på keramikbruket förr i tiden och det var så krukan hamnade i släkten. Syrener är förresten riktigt tacksamma att använda istället för björkris som inte funkar på grund av allergier i familjen. Syrénen har väldigt dekorativa blad. Ska ta med en bunt till Lofsdalen också tänker jag. Där finns annars bara fjällbjörk att tillgå och då får jag lov att ha dem utan vatten och det blir inte riktigt samma känsla.

.

.

På grenarna hänger ”marmorägg” gjorda av Fimolera. Lillan och jag gjorde dem för några år sedan och tipset hittade jag hos min kompis Helena Lyth i Stockholm. Ni vet Helena queen of pyssel! Så enkla och roliga att göra. Utförlig beskrivning på dem och två andra påskrispynt hittar ni här.

.

.

Kram

Helena

.

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: