7 tips på hur du kan styla soffbordet

vardagsrummet-25

.

.

Idag tänkte jag tipsa om några bra hållpunkter när det kommer till att dekorera bord. Det blir kanske lätt så att man ställer dit en vas med blommor och två likadana ljusstakar eller ljuslyktor bredvid varandra och så inget mer. Det kan ju förstås vara fint om man har mycket i rummet i övrigt, men om man som vi inte har så många andra ställen för ”stilleben” tycker jag att tex vardagsrumsbordet är perfekt till att visa lite fina saker. Såhär kan man tänka:

1 Mixa olika ljusstakar i samma material men med olika utseende och höjd och ställ i grupp. Blir mer levande så, och ju större bordet är desto fler ljusstakar kan ingå i gruppen.

2 Lägg en trave böcker i på bordet. Det ser hemtrevligt ut och jag jobbar ofta med det tricket när jag stylar inför tex försäljning. Titta på färgerna runtom och välj böcker som matchar. Vita och svarta böcker passar allt.

3 Har du tex en bukett med tulpaner som alla är i samma höjd kan du sticka i lite grenar för att få höjd och göra buketten lite busigare.

4 Ett doftljus tex uppe på traven med böcker är fint. Då kommer det upp lite och syns bättre.

5 Jag älskar små skulpturer o dyl och ställer gärna en lite random på bordet.

6 Köp ett fint tändsticksfodral så kan tändstickorna ligga framme som ett smycke.

7 Ett bokstöd med uppvikt bok är en snygg detalj om bordet är tillräckligt stort.

.

Som vanligt finns inga regler, men tänk gärna på att hellre gruppera än sprida ut, samt att alltid inkludera något litet levande, antingen snittblommor, en gren i vatten eller en mindre krukväxt!

.

.

Kram

Helena

.

.

 

Kategorier:

Okategoriserade

6 kommentarer

Vilka bra tips! Har du tips på var man hittar böcker som man bara använder som dekoration? Vissa coffee table böcker är så dyra.
Mvh Helena W

Gilla

Gillar såna här inlägg! Lite bra tips för en som blivit lite hemmablind. Rätt tid att få inspiration att fixa lite vårfint. Just nu hade jag visst bara ett magasin med en ljusstake på soffbordet, lite trist ser jag nu… 🙈

Gilla

Har du förresten en Snoopy, lampan? Är det rätt att investera i en sådan eller den tiden förbi, är man trött på den lampan? 🤔 Behöver ditt råd…! Jag har liknande din stil på inredningen hemma, både modernt med lite klassiskt.

Ha en fin dag!

Gilla

Jag har precis köpt den, och ja den kan nog aldrig bli fel. Jag tänker såhär, snart försvinner den från alla bloggar och då har jag min kvar och kan njuta lite extra av den! Trevlig helg! Mvh helena

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: