Vinnare utsedd och 6 designlampor under 1000-lappen

∼ Innehåller annonslänkar till Nordiska Galleriet ∼

lampadina-2

.

.

Hello på er

.

.

Då var det dags att presentera vinnaren i tävlingen, där priset var den här fina lampan från Nordiska Galleriet. Frågan som ställdes var ”Vilken av alla våra lampor på bilderna nedan designades först, och vilket år var det?”. Svaret, som de flesta, men inte alla, hade rätt på var – Våra sänglampor från Mantis som designades redan 1951 av Bernhard Schottlander. Lampan finns här.

.

.

Stort grattis till:

.

Skärmavbild 2019-03-14 kl. 09.06.59

.

Du vinner lampan eftersom du svarade rätt på frågan och hade en härlig tanke om vad den skulle kunna göra för din familj! Kontakta mig på info@helenakhome.se, och så hoppas jag verkligen att barnen sliter sig från skärmarna så att ni får lite mysig kvalitetstid tillsammans när lampan väl är på plats!

.

.

Till er som deltog men inte vann, säger jag tusen tack för att ni tog er tid ♥

.

.

Det finns så många fina designlampor och uppenbarligen är ni många som liksom jag går igång på just lampor 🙂 Merparten av dem är dyrbara och åtminstone behöver jag spara lite olika länge för att köpa dem. Men det finns faktiskt några designlampor med prislappar under, eller precis runt 1000 kronor (speciellt nu när det är 15% rabatt på Nordiska Galleriet). Så jag tänkte tipsa om några som jag tycker är fina och absolut värda att satsa några extra hundralappar på om man ändå är på jakt efter en lampa.

.

.

Jag vill tillägga att alla designlampor som vi köpt genom åren har stigit i pris (rejält) både i butiker och på auktioner (undantaget de lampor vi köpt det senaste året, de har förstås inte hunnit sticka iväg). Sannolikt skulle vi alltså tjäna en slant om vi idag sålde de vi köpt på auktion, och sannolikt kommer vi i framtiden, om vi skulle tröttna på någon av våra nyinköpta finingar, kunna sälja dem för lika mycket eller mer än vad vi köpte dem för.

.

.

Att handla klassiska lampor, som inte går ur tiden efter ett par säsonger, må vara lite dyrare för stunden, men i det långa loppet är det en god investering för både plånboken, din inredning och inte minst för miljön. Man slänger helt enkelt inte en designlampa, om den inte går i tusen bitar vilket de sällan gör, man sparar den till kommande generationer eller nya tider. Och skulle den mot förmodan gå sönder efter sisådär en 40-50 år, ja då är det faktiskt värt att laga den. Och om du händelsevis skulle tröttnar på den har du alltid möjligheten att sälja den, eller kanske bara ställa upp den på vinden en stund och invänta tiden då det på nytt känns som att den förgyller din inredning.

.

.

Här är 6 tips på designlampor mellan 500 – 1100 kronor till dig som är på lampjakt! 4 av dem har vi redan och den här kommer jag att köpa (trots att jag har köpstopp, men jag kan inte låta bli…).

.

.

Skärmavbild 2019-03-14 kl. 10.19.47

 

E27 Pendant Lamp här
Muuto – Mattias Ståhlbom

Mouse Sitting lamp här (passar i ett barnrum tycker jag)
Seletti – Marcantonio Raimondi Malerba

Dalú Bordslampa här
Artemide – Vico Magistretti

Lampadina (förstås) här
Flos – Achille Castiglioni

Take Table Lamp här
Kartell – Ferruccio Laviani

Wood Lamp här
Muuto – TAF Studio

.

Kram

Helena

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: