Att planera påskdukningen redan nu

∼ I annonssamarbete med Ellos ∼

1

..

.

Ni vet hur fort tiden går och nu står det snart inte på förrän det är Påsk igen. Vi åker som vanligt till huset i Lofsdalen för lite ledighet. Det blir några sista åk i backarna för i år och såklart ska vi äta gott och fira påsken ordentligt. Sannolikt får vi besök några dagar av Lillans storasyster och hennes pojkvän, så på påskafton tänkte jag bjuda dem på en klassisk påskbuffé.

.

.

Ser redan fram mot att duka fint och tänker att jag ska förbereda mig väl innan vi åker upp. Jag behöver en ljus duk och hittade den här enkla från Ellos Home som är gjord i lin och bomull och som är avtorkningsbar. Det är verkligen super, speciellt i Lofsdalen där vi inte har någon tvättmaskin. Bara att torka av om det blir fläckar alltså.

.

.

Skärmavbild 2019-03-10 kl. 18.57.49

.

.

Jag har ett antal vita tygservetter men skulle behöva en uppsättning till eftersom jag vill ha både hemma och i Lofsdalen. Ellos har de här linneservetterna som säljs i 2-pack till ett jättebra pris. Ja tack, jag tar nog och klickar hem några förpackningar.

.

.

1.jpg

.

.

När duken här och servetterna här är i box ska det till lite dekoration också. Påskris och ägg är kalas att dekorera bordet med, och finaste enklaste och mest miljövänliga påskrisdekorationen är urblåsta och målade sådana. Ett tips är att börja spara äggskal redan en tid innan inplanerad pysseldag, exempelvis de gånger du gör scrambled eggs till frukost. I år är jag så sugen på att göra såna här otroligt söta ägg till vårt ris. Bilden har jag lånat av min vän Helena Lyth som är så himla pysslig och duktig.

.

.

påskpyssel

.

.

Det saknas forfarande lite köksgrejer i skåpen i huset i Lofsdalen. Vi säger alltid ”det tar vi med nästa gång” men varje gång är det samma visa… Vi glömmer bort det och kommer på det precis när vis ska hoppa in i bilen och ge oss iväg. Den här gången har jag gjort det här kollaget på saker vi behöver. Kanske kanske får det mig att  komma ihåg det den här gången. Just nu är det dessutom kampanjpris med 25% på allt på bilden så egentligen borde jag lägga en beställning pronto. Då skulle det inte bli bortglömt i alla fall 🙂

.

.

Skärmavbild 2019-03-10 kl. 19.35.41

1 Skärbrädor behöver jag många av. Använder ofta skärbrädor för att servera mat på, det blir fint när man ställer fram dem på det dukade bordet.

2 Någon mortel har jag inte och den här i trä skulle passa mig jättebra. Skålen fungerar dessutom bra att servera tex en krämig kall sås i.

3 En fin tillbringare i glas är rejält prioriterad och den här gillar jag så mycket!

4 Tänk så kul det skulle vara att få impa lite på familjen i påsk och servera en smarrig creme brulee med krispigt bränt sockerlock till efterrätt! Klassiska vita skålar till det blir perfekt.

.

.

Klicka HÄR för att komma till Ellos

.

.

Kram

Helena

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Ett tips gällande servetter är att kolla på loppis eller stadsmissionen o likn, där kan man hitta jättefina ”gamla” linneservetter. Tvätta i 90 ° och mangla /stryk och de är som nya. Vänligt mot både plånbok o miljö.

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: