Folk blev upprörda och jag ”gör en pudel”

∼ innehåller annonslänkar till Lyko ∼

bad-11

.

.

Jag fick i kommentarsfältet en hel del klart befogad kritik för det här inlägget. Kritiken fick mig att tänka till och börja införskaffa kunskaper inom ämnet för att kunna bemöta kritiken adekvat (vilket jag gjort i tråden).

.

.

Utifrån det jag lärde mig om miljöförstöring av diverse skönhetsprodukter (under ca 1,5 timmas Googling) förstår jag att just det har varit en vit fläck på min ”miljötänkskarta”. Sjukt egentligen… Nåväl, det är aldrig försent att göra om och göra rätt. Dessutom funderar jag på om det kan vara så att jag kanske kan komma tillrätta med problemen jag har med min hårbotten genom att faktisk använda produkter som INTE skadar djur och natur (och mänskliga hårbottnar då får jag förmoda). Tänk om det är så enkelt…? (Och nej, jag tänker inte shamponera håret i sjön fler gånger. Möjligen testar jag då ägg och pressad citron som ska vara bra).

.

.

Efter lite research har jag hittat två alternativ som verkar vara bra. Så jag tänkte att jag skulle ta tillfället i akt att fråga er om råd om vilken av dem jag ska testa. Finns garanterat någon därute som till skillnad från mig har svart bälte i miljövänliga skönhetsprodukter (men det måste ju funka för håret också såklart). Har ni några andra alternativ som är bättre, tar jag förstås tacksamt emot tips i kommentarsfältet (klicka på rubriken till det här inlägget så dyker kommentarsfältet upp längst ned och så kan du scrollar till botten).

.

.

Mitt första alternativ är Maria Nila

.

Såhär skriver Maria Nila om sina produkter:

100% vegansk hårvård, 
utvecklad och producerad i Sverige!

REGISTRERADE HOS

LEAPING BUNNY | PETA | VEGAN SOCIETY

KLIMATKOMPENSERADE FÖRPACKNINGAR VIA

ZEROMISSION | TAKING ROOT | PLAN VIVO

Maria Nila är inte det vanliga hårvårdsföretaget. Våra 100% veganska och cruelty free-certifierade produkter utvecklas med kärlek till våra djurvänner, vår natur och ditt hår. Djur fyller våra liv med glädje och skratt, och bör således heller aldrig vara en del av en skönhetsprodukt. Genom att tillhandahålla högkvalitativa veganska produkter gör vi det enkelt för dig att ta ett steg mot en hållbar och vänligare värld. När du väljer Maria Nila, väljer du djurvänliga och färgbevarande hårvårdsprodukter närproducerade i Sverige. Våra kemister utvecklar Maria Nilas produkter med ingredienser av allra högst kvalitet. Innehållet ska vara snällt mot hår, djur och natur. 

För att du ska känna dig trygg är vi också certifierade av tre oberoende organisationer, PETA, Leaping Bunny och Vegan Society. Vi klimatkompenserar dessutom förpackningarna på alla produkter i vårt sortiment.
Varje gång du köper en Maria Nila-produkt bidrar du till att nya träd kan planteras i Sydamerika.
Genom trädplanteringen bidrar vi tillsammans till en bättre värld!

.

Deras Head and Hair, behandlar och förebygger mjäll och hårbottenproblem samt stimulerar hårsäckarna vilket ger ökad hårproduktion och motverkar håravfall. Finns i ett set med shampo och balsam här.

.

.

Skärmavbild 2018-08-06 kl. 15.10.26

.

.

Är det en nedtoning av det gula som eftersöks finns det här alternativet, som beskrivs såhär: ”Ett sulfat- och parabenfritt shampoo för blont hår med violetta pigment och björnbärsextrakt som neutraliserar gula nyanser i blont hår, ger glans och styrka till hårets struktur. Colour Guard Complex skyddar håret och minskar färgförlust i samband med tvätt, värmestyling, UV-strålar och fria radikaler”. Kanske kan jag ha det som ett komplement emellanåt?

.

.

Skärmavbild 2018-08-06 kl. 17.36.37

.

.

De har också den här hårmasken (vanlig inpacknings kulle jag förmoda). Den är en skonsam behandling för torrt hår som återfuktar, ger näring och ett silkesmjukt resultat. Arganolja motverkar frizz, statisk elektricitet och tillför glans. Colour Guard Complex reducerar färgförlusten som uppstår vid tvätt, värmestyling och skyddar håret mot UV-strålning samt fria radikaler. Inpackningen/hårmasken finns här.

.

.

Skärmavbild 2018-08-06 kl. 15.18.58

.

.

För färgen skull kanske den här produkten är ett alternativ. Maria Nila Colour Refresh är en vårdande hårinpackning med färgpigment som snabbt och enkelt fräschar upp ditt hår. Inpackningen innehåller tillfälliga pigment som succesivt tvättas ut ur håret och färgen sitter kvar mellan 4-10 tvättar. Finns i massor av olika färger.

.

.

Skärmavbild 2018-08-06 kl. 15.29.35

.

.

Mitt andra alternativ är Urtekram
(som är ett oerhört billigt alternativ, förvånande nog)

.

Såhär skriver Lyko om Urtekram:

Urtekram är en av Skandinaviens största återförsäljare av ekologiska produkter. Företaget grundades redan år 1972 då Lisbeth Damsgaard och Ronnie McGrail öppnade en butik i centrala Köpenhamn som sålde ekologiska varor. Namnet Urtekram kommer från ”urtekræmmer”, ett gammalt ord för kryddhandlare eller en resande försäljare som sålde kryddor och medicinska örter. Urtekrams fokus har sedan starten varit att bidra till ett ökat intresse för ekologiska matvaror och på senare tid hudvårdsprodukter. Deras produkter är tillverkade av ekologiska ingredienser.

.

Deras shampoo Tea Tree Shampo beskrivs på detta sätt. ”Vårda ditt hår med tea tree, lavendel och magnoliabark om din hårbotten behöver lite lugn och ro. Samtidigt får håret och hårbotten fukt och vård från naturens egna fuktgivare, aloe vera och glycerol”. Schampot finns här 

.

Balsam, som jag tror passar mig, skriver de såhär om. ”Ge ditt ljusa hår liv och extra glöd med vårt verksamma örtavkok av kamomillblommor och oljan från den vilda kamomillen. Extra vård får du från aloe vera, lecitin och glycerol, som ger ett mjukt och luftigt hår som är lätt att kamma ut. Massera in i håret och låt verka 2-3 min”. Balsamet finns här.

.

.

.

.

Sedan antar jag att det är en god idé att komplettera de produkterna med en leave in balsamspray (den som verkar passa mig bäst är den här). Finns ingen inpackning (men en massa massa annat) vad jag kan se här.

.

.

Skärmavbild 2018-08-06 kl. 16.05.02

.

.

.

Som sagt, jag har inte några jätteingående kunskaper inom området, men är verkligen nyfiken på att testa nya miljövänliga produkter. Som sagt, så har jag en ganska besvärlig hårbotten och hoppas förstås hitta ett schampo som är bra både för mig och miljön, så tips på liknade produkter tas tacksamt emot.

.

.

bad-14

 

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

8 kommentarer

När jag läste inlägget så fick så även jag en tankeställare, så du gjorde en bra grej genom lite normal ”dumhet”. Jag tänker att det nog på sommaren är rätt många som ändå schamponerar och tvålar sig i sjöar och vattendrag när de är på vandring eller riktig naturcamping och när jag växte upp och vi bodde spartanskt på landet så gjorde vi det ofta i sjön. Lite schampo och en vanlig tvål sådär hastigt för att bli ren. Det var en annan tid och det fanns inga forum att väcka ont blod för att göra reklam för produkter som idag görs på finurliga sätt… 🙂 I alla fall, har du spanat in på bodystore.com – min favoritsite att beställa produkter på men inte just skönhetsmedel – de har ett helt menyval om det. kram Milla i Kvickan

Gilla

Toppen😀👍🏻Jag har precis börjat använda aleppotvål med surskölj till hår, ansikte och kropp. Min hårbotten har blivit mycket bättre och huden i ansiktet slätare. Får se om det håller i sig men kan än så länge rekommendera detta varmt. Här finns mer info: http://www.kemikalieklok.nu Ha det gott!

Gillad av 1 person

Vi har ett eget mini-reningsverk som inte skulle må så bra av kemikalier och vill heller inte släppa ut sådant 15 meter från havet där vi bor. vi använder Maria Nila till håret, Maria Åkerberg till kropp och aleppotvål till ansiktet och händer. Dessutom städar jag med alepposåpa eller fast västerbottensåpa. Tvättar och diskar med Grummes produkter och har även provat lite olika miljövänliga diskmaskinspulver. Toa och dusch rengörs med bikarbonat och ättika. Blandar även egen bodybutter och använder mandelolja till ansiktet. Våra övernattande gäster behöver aldrig ta med egna produkter 😄.

Gilla

Jag har använt Aleppotvål i flera år nu till, både kropp och hår. Jag tyckte det tog ett tag för håret att ”vänja sig” men när väl det är gjort fungerar det alldeles utmärkt och jag kan varmt rekommendera tvålen.

Gilla

Hej!
Måste tipsa om Maria Åkerbergs produkter. Ekologiska produkter tillverkade i Sverige för både hud och hår, finns även smink. Jag har testat både hårvårdsprodukter och hudvård både till ansikte och kropp och är helnöjd. Lite annorlunda, örtigare dofter jämfört med konventionella produkter vilket jag gillar. Hyfsad prisklass och många produkter finns som prova-på-storlek. Finns bl.a. på naturligt.snygg.se
Lycka till:)

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Pinkgbacks och trackbacks

%d bloggare gillar detta: