
.
.
Jag vet att vardagen har gjort entré hemma hos många nu, så det kanske inte är så många som slänger ihop det här till lunch. Men – gör en stor form till kvällen, så kan du ta med matlåda till jobbet dagen efter också. Eller så slänger du bara in den i ugnen igen dagen efter om du är hemma till lunch!
.
.
Recept
(till 4 portioner, jag gjorde dubbel, med 8 bitar lax)
.
4 bitar lax
2 1/2 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
3 msk hummerfond
1 msk tomatpuré
1/2 fiskbuljongtärning.
1 knippe hackad dill
.
Gör så här:
1 Sätt ugnen på 180 grader.
2 Blanda ihop crème fraîche, grädde, dillhack, fond, tomatpuré och smulad fiskbuljong. Häll över laxen.
3 Ställ formen i mitten av ugnen ca 20 minuter. Kolla med två gafflar om fisken faller isär enkelt.
4 Garnera med citronskivor och dilltussar.
.
Jag serverade sallad och ris till, men nästa gång blir det pressad potatis!
.
.
Smaklig måltid!
Helena
.
.
Gjorde denna till kvällsmat. Sååå god 👌
Enkelt och snabbt gillar jag!
Tack för bra tips 🙏
GillaGilla