Villa Skogsbrynets fönster

∼ inlägget innehåller reklam för Bygghemma.se ∼

.

.

Vi har nu bott här i Villa Skogsbrynet i 5 år. Det är faktiskt på dagen 5 år sedan flyttlasset från Uddstigen gick hit. Vi hade då ägt och haft tillgång till huset från februari, men de första månaderna här var en enda stor byggarbetsplats. Alla ytskikt behövde fixas innan vi kunde flytta in.

.

.

Dagen innan inflyttningen hade vi bokat in en städfirma som skulle storstäda hela huset. Det var bara det att när de kom hit och skulle börja, hade vi inget vatten i huset… En huvudkoppling vid tomtgränsen hade gått sönder när vi skulle byta ut ledningen för inkommande vatten, och den kunde bara bytas av kommunen… Naturligtvis kunde de inte komma samma dag, utan vi fick lov att vänta en vecka på det… Så det var bara att åka skytteltrafik till en kompis som bor några kilometer bort för att ”låna” vatten i PET-flaskor, kastruller etc… Jösses vilket sjå! Jag var närapå grinfärdig minst sagt…

.

.

Hur som haver så blev huset städat och vi flyttade in dagen därpå. Efter det blev det en kort stund av återhämtning innan det var dags att byta fönster. Kvalitén på fönstren var väldigt skiftande. Några var renoverade, några var en katastrof och några behövde en uppfräschning. Hade vi haft obegränsat med pengar hade vi bytt ut allihopa för att få det enhetligt, men nu gick inte det. Vi fick nöja oss med det näst bästa, och det var att byta ut katastroffönstren och fixa till de som behövde lite kärlek. Inga fönster var i original från när seklet var ungt så det var inget att spara på och vårda om man säger så.

.

.

.

.

Fönstren här är jättestora (höga) så inga standardmått fungerade. Det var helt enkelt bara till att specialbeställa. Det fick vi också göra med de altandörrar vi valde att ha med spröjs och glas. Dörrarna som satt innan var låsta med hänglås vid golvet! Snyggt och praktiskt? Not! Vi har fortfarande fönster kvar här hemma som behöver fixas till men det får bero ett tag till. Vi orkar inte med det just nu.

.

.

Renoverat fönster

.

.

Orenoverat fönster

.

.

Går du i fönsterbytartankar? Då kan jag tipsa dig om att de har fina fönster på Bygghemma.se nu (här) på REA, ända upp till 50% faktiskt! Om du vill ha tips på en specifik tillverkare så kan jag berätta att vi har jättefina vita fönster från SP Fönster (kommer från Edsbyn i Hälsingland), i vårt hus i Lofsdalen (här), och är supernöjda med dem. Jättejättefina! Dem är det 30% rabatt på just nu (här). Typiskt att det inte var det när vi köpte… 🙂 ).

.

.

Nu blir det lite fredagsfix här hemma och så ska Lillan hämtas från skolan. Trevlig helg!

.

.

Kram

Helena

.

.

 

 

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: