Tända ljus och mysa framför brasan

.

.

Gokväll på er

.

.

Här i Västerås lyser snön med sin frånvaro, men nu har det blivit lite kallt i alla fall. Det är inte såhär jag minns min bardoms vintrar. Då var det massor av snö och vi byggde snögrottor och åkte skridskor och skidor på kvällarna efter skolan. Tilda har aldrig varit i närheten av att stå på ett par skidor här i stan, än mindre äga ett par…

.

.

Ute har bytts mot inne, och vintern handlar på de här breddgraderna mer om elda i brasan och tända ljus än att skotta snö och sanda garageuppfarten. Vi går i sportskor året runt och använder mössan bara ibland. Ingen människa jag känner äger en spark (vi hade en när jag var liten) och många barn som fötts de senaste åren har aldrig åkt pulka. Att ge sina barn snowracer eller längdskidor i julklapp är inte längre ett vinnande koncept.

.

.

.

.

Kanske vänder det och blir några kalla snörika vintrar här i Mälardalen i framtiden igen, eller så gör det det inte. Ingen som vet. Vi får bara hoppas. Jag är glad att vi har vårt hus i Lofsdalen i alla fall. Underbart att ha möjlighet att åka dit för att få sig en dos riktig vinter bort emellan. I år slår tydligen snömängden uppe i den svenska fjällvärlden rekord efter rekord, och jag längtar verkligen efter att få åka dit snart igen för att njuta av allt fluff!

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: