Snickaren som byggde huset byggde också bordet

.

.

Godmorgon

.

.

Jösses vad jag sover gott här uppe. Det är verkligen bäcksvart om natten och sängen är skön. Dessutom är det precis knäpptyst också och det älskar jag. Är faktiskt oerhört lättstörd när det kommer till ljud. Vet inte om det har att göra med att jag haft så mycket migrän genom åren. Jag kan verkligen bli på riktigt galen på störande ljud av olika slag. Tack och lov är både huset här uppe i Lofsdalen och huset hemma i stan väldigt ”tysta hus”. Här rör det sig inte särskilt mycket människor överhuvud taget, och hemma i stan är det förhållandevis tyst för att vara mitt i stan. De små skogsdungarna och parken som omgärdar vårt hus isolerar ljudet från övriga stan, sedan har vi ingen trafik som passerar utanför husknuten heller, eftersom vi bor vid en återvändsgränd. Det är superskönt, verkligen!

.

.

Jag fick ett mail med en fråga om vårt köksbord här i huset. Det är snickaren som byggt huset som byggt bordet också, efter våra ritningar. När vi beställde golvet från Dinesen passade vi på att samtidigt beställa några möbelplank. Det är samma bredd och tjocklek på dem (400 x 35 mm) som på golvet, men möbelplanken är inte spontade så som golvplanken är, utan de är helt raka överallt. Vi är otroligt förtjusta i bordet och den tillhörande bänken. Verkligen en riktigt bra idé att bygga sitt eget bord och bänk. Passar så bra ihop med golvet och hela huset tycker vi. Lite känsligt är det dock så man får vara lite försiktig med rött vin, flott och annat som lätt gör märken i träet. Vi behandlar bordet precis som golvet dvs med vitsåpa kanske 1 gång vid varje tillfälle vi är här. Annars torkar jag bara av det med vatten till vardags. Träet är inledningsvis bestruket med lut så det kommer aldrig att bli gult och fult som trä annars lätt blir. Materialet är gran, eller Douglasgran för att vara mer exakt, så det är lite hårdare än furu, men förstås mycket mjukare än ek.

.

.

∼ tips med reklamlänkar till Ellos ∼

.

.

Mellandagarna är lika med mellandagsrea, eller hur? 🙂 Det finns hur mycket reor som helst överallt, dyrt och billigt, nästan allt reas ut. Det jag tycker att man ska titta extra efter är lite dyrare märkes/kvalitetsprylar som man annars kanske inte tycker att man har råd med. Jag har själv gjort många fina fynd genom åren!

.

.

Vad många inte vet är att Ellos har en hel del märkesvaror både vad gäller inredning och kläder. Nu är ett perfekt tillfälle att fynda de där grejerna, många med så mycket som 70% rabatt!

.

.

Här är tips på några dyrare varumärken med inredning som just nu finns på REA!

.

Himla HÄR 

Gant Home HÄR

Leila’s General Store HÄR (gillar speciellt påslakansetet)

Dirty Linen HÄR

.

.

Skärmavbild 2017-12-27 kl. 09.37.38

Klickbar bild – gå direkt till all rea!

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: