Lättlagad fiskgratäng med italiensk knorr

Min superpraktiska ugnsform går inte att köpa längre. Typisk för jag skulle vilja ha en till Lofsdalen också (passar så bra till våra lampor HÄR som vi har både där och hemma). Önskar mig den HÄR från Cervera istället.

.

.

∼ inlägget innehåller adlinks ∼

.

.

Vi älskar fisk i vår familj och idag tänkte jag bjuda på en enkel men otroligt god fiskrätt som typ reder sig själv i ugnen medan du gör något annat. En snabb rätt som faktiskt funkar alldeles utmärkt till vardagsmiddag.

.

Pestolax med gnocchi och tomatsallad

.

.

Köp hem

4 frysta laxbitar
Några teskedar Pesto
1 fiskbuljongtärning
2 dl grädde
Lite vitt vin
Gnocchi
Tomater
Bladpersilja
Citron

.

.

Gör såhär

1 Lägg fiskbitarna i en lagom stor form

2 Blanda grädde, 1 dl vatten, en skvätt vitt vin, 1 fiskbuljongtärning och Pesto i en kastrull och koka upp red med lite mjöl till en aning tjockare konsistens

3 Häll såsen över fisken och ställ in i ugnen ca 15-20 min 170-200 grader (jag höftar lite och stänger av värmen när det börjar bubbla)

4 Koka Gnocchi enligt instruktion på påsen

5 Hacka tomat och persilja, blanda i en skål. Salta och pressa citron över

.

.

Klart!

Smaklig måltid, och klicka HÄR så kommer du till den här bloggens flöde 🙂

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>