Ös på med ljus inför advent

Advent 2016 hemma hos oss

.

.

Godmorgon

.

.

4 november och vi rusar mot adventstider. I år ska jag på riktigt grotta ned mig i förberedelser, julmat och pyntande. Jag känner att jag har ett behov av det. Ni vet, vi bor ju i ett ”julhus” (tänk Fanny och Alexander) och ett sådant förtjänar ett totalt ”julande” någon gång bort emellan 🙂

.

.

Jag har skrivit ganska många julreportage hemma hos folk som är mästare på att ”jula till det”. Gemensamt för dem alla är att de påbörjar förberedelserna redan i början av november, så nu tänker jag att jag gör likadant. Härmed är alltså 2017 års julförberedelser i gång!

.

.

Julen börjar som bekant med advent och allt som hör därtill. De mörka fönstren lyses upp av stjärnor, elstakar och levande ljus. Glöggen smygs fram och halvtrista krukväxter byts ut mot julväxter av alla de slag. Mysigt och stämningsfullt blir det.

.

.

Vi har 18 fönsterpartier hemma som man kan lysa upp med adventsljus. Magnus säger varje jul ”Jag tycker att vi ska ha fler stjärnor och ljusstakar. Ös på bara!”. Jag är mer traditionell och tänker någon stjärna här och där och så kanske en eller ett par ljusstakar. Men, det går att lära gamla hundar att sitta, så i år faller jag till föga och köper hem lite mer adventsljus.

.

.

.

.

Har beställt hem 2 sådana här fina ljusstakar. Gillar verkligen höjden och den branta formen som kommer passa våra höga fönster perfekt.

.

,.

Den är en Nyhet! för året hos Ellos, och jag gissar att det kommer att vara en rykande åtgång på den stilrena och prisvärda ljusstaken den närmsta tiden. Glad att jag hann knipa två, men funderar på om jag kanske skulle köpt fler…

.

.

Ljusstaken i vitt finns HÄR

.

.

.

.

Finns också i trendigt grått HÄR

.

.

Det var det första ”Jul 2017” inlägget det. Nu ska jag ta och jobba lite med ett reportage jag filar på. Klockan är bara 7.00 och jag har redan varit uppe i två timmar…  Gick upp 5.00 för att skicka iväg Lillan med min bästa kompis och hennes dotter till stallet. De har köpt en ponny, och Lillan är upp över öronen förälskad i allt vad stallet och hästar heter, så att gå upp klockan 5 en lördagmorgon för att följa med ut och fodra, det är inga som helst problem 🙂

.

.

Ha nu en fin lördag så ses vi snart igen!

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: