Så slipper du kladd och knäcksmet som stelnar

.

.

Gokväll

.

.

Hoppas ni haft en fin helg, det har vi verkligen haft. Och nu ikväll har den första sill-lagen blivit klar, precis som knäcken. Kan för övrigt vara den godaste knäckjag gjort någon gång, haha!

.

.

Ikväll tänkte jag faktiskt tipsa er om att hälla upp knäcksmeten i en liten termos, det går så himla mycket lättare då eftersom knäcken inte kallnar och stelnar som den gör när man häller upp den i en vanlig kanna.

.

.

.

.

Värm termosen med hett vatten innan du häller i den kokande smeten, sedan går det som en dans och all smet hamnar där den ska. Ibland tycker jag att man har fått diska bort alldeles för mycket smet som fastnat i allehanda kannor jag använt genom åren. Nu rann allt ut till sist anropen more och less.

.

.

Medan jag höll på med sill-lagen och knäck-kokandet pillade Lillan lite med apelsiner och nejlikor. Brukar göra det varje år eftersom det ger en sådan härlig doft i köket.

.

.

.

.

Det blev glada gubbar, hjärtan, granar och allt möjligt på de där apelsinerna. Ett enkelt pyssel som till och med de allra minsta kan vara med på. Ett tips är att använda en fingerborg på fingertoppen, för de är rackarns vassa de där nejlikorna och det tog inte lång tid innan det gjorde för ont för Lillan att fortsätta…

.

.

Nu har Magnus kommit hem från sin löpning, storasysters pojkvän slank just innanför dörren, och vi ska strax värma på lite glögg, plocka fram pepparkakorna och lite ädelost här. Sedan får det vara nog med köksarbete idag.

.

.

Ha en fortsatt fin söndagkväll, och HÄR hittar du mitt förra inlägg som du kanske missade?

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Vill först bara säga TACK!
Har följt bloggen länge länge men tröttnade då den blev platt och lite livlös. Fick ett ryck för någon dag sedan och slank in och började läsa. Läst ifatt det jag missat och kan bara säga tack tack, bloggen känns nu mer varm och hjärtlig. Namn på familjen och inläggen känns ha kärlek i sig. Fortsätt så och japp jag är tillbaka som trogen läsare ❤️
Angående knäcken finns ”doseringstratt” på Ica, värm den under varmvatten så är det bara att pytsa ut lagom i alla formar!

Gilla

Tack Maya, vad roligt att du hittat tillbaka. Det är ibland lite svårt att hålla lågan uppe när man bloggat länge, då kan det bli lite livlöst. Jag är glad att du åter igen upplever bloggen som varm och hjärtlig! Välkommen tillbaka!! Kram Helena

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: