Istället för kemtvätt – men blir det lika fint?

.

.

Som ni vet har jag det senaste året (ja det är faktiskt snart ett år) börjat att bry mig om vad jag har i garderoben. Jag bygger sakta upp en basgarderob som jag tänker mig ska hålla länge. Några mer ”flyktiga” inköp har också gjorts, men det är de där lite ”finare” plaggen som alltid tidigare saknats i min garderob.

.

.

Det är inte så vansinnigt många plagg det handlar om, för det har svidit till rejält i plånboken varje gång… Å andra sidan var det säkert ett halvår sedan jag kände panik över att jag inget har att sätta på mig. Där finns nämligen några finingar som typ aldrig blir fel. Riktiga räddare i nöden som jag alltid, oavsett vad jag har till, känner mig snygg och proper i.

.

.

Det handlar om mina silkesblusar från Ahlvar. Så himla fina och så galet komfortabla att använda. Silke är bokstavligen som en smekning mot kroppen. Det enda som känns trist, är att jag fram till nu fått lov att lämna in dem på kemtvätt. Det blir ju en summa på några hundra varje gång, och det känns alltid som att man kan göra något roligare för de slantarna.

.

.

Nu har jag fått tips om, och köpt, tvättmedel speciellt för silke. Tydligen torkar vanligt tvättmedel ur silkestrådarnas normala fukt, eller fett eller vad det är, så ett speciellt medel behövs för att inte silken ska bli sträv.

.

.

.

.

Nu har jag enligt instruktioner tvättat blusarna med det medlet och hoppas att de blir lika fina som vid kem. Tvättmedlet luktade i alla fall ljuvligt, alltid ett plus :-). Nu hänger blusarna där uppe i badrummet och torkar. Jag får återkomma med en utvärdering av medlet när de är torra tror jag. Hoppas att det funkar bra…

.

.

.

.

De helt underbara silkesplaggen från Ahlvar finns HÄR

 HÄR är en ny långärmad variant i en ljuvlig färg som jag gärna skulle vilja lägga vantarna på.

Eller varför inte den HÄR med liten polo och läcker rosett i ryggen

(länkarna är reklamlänkar till NA-KD)

.

.

Jag skulle tro att alla som provat ett plagg i riktigt fin silke blir lite hooked, jag har då åtminstone blivit det och kan verkligen rekommendera det åt andra. In och kika på finingarna vetja!

.

.

Kram

Helena

.

.

 

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: