Tips på smarrig fredagsmiddag

.

.

Godmorgon godmorgon godmorgon

.

.

Fredag och sista arbetsdagen på ännu en intensiv men väldigt rolig vecka. Oturligt nog har vi en liten sparv här hemma som inte är på topp idag. Näsan är täppt och halsen gör ont. Lite varm är hon nog också, så det får bli en lugn dag hemma med mig.

.

.

Just nu ligger vi och chillar lite i soffan och jag försöker hitta inspiration till middagen ikväll. Fiffigt att titta i sitt eget matinspirationsarkiv tänker jag och hittade efter lite letande den här riktiga höjdaren..

..

.

.

.

En klassisk råbiff med lite extra tillbehör som klippt smörgåskrasse och riven pepparrot kan aldrig bli fel. Det får absolut bli kvällens middag. En av de få rätterna Lillan inte gillar är just råbiff, så hennes får jag steka på lite, men jag serverar den som en råbiff med rödbetor, kapris, smörgåskrasse och en äggula eftersom hon helst vill äta precis som oss och dessutom gillar de tillbehören.

.

.

Råbiff tycker jag är supergott och det är så enkelt att fixa till. Oftast har jag också alla tillbehör hemma, förutom smörgåskrassen och köttet då förstås. Får bli en sväng till Slakteriet och Stora Ekebys köttdisk senare idag. De maler köttet när man är på plats och det känns fräscht tycker jag. Och tvärt emot vad många tror så är det inte oxfilé som är det optimala köttet att använda, nötinnanlåret är bättre och ger mer smak tydligen… Tänk också på att senapen ska vara Dijonsenap och inget annat. Vanlig senap funkar inte, det blir helt fel.  Har du aldrig provat råbiff, är det hög tid nu. Och du, glöm inte att salta och peppra som jag gjorde första gången jag skulle göra råbiff hemma (typ 20 år sedan). Smakade typ ingenting och jag hade aldrig ätit det på restaurang så jag hade liksom inget att jämföra med, hahah.

.

.

By the way, så har jag blivit en riktig sucker på lite rufft halvmatt och mörkt, gärna svart, porslin (eller lergods som det egentligen är). Tycker att det är så fint att duka med och himla gott att äta på. Ellos har en fin variant HÄR (adlink) om jag är liiite sugen på att klicka hem. Jag har ju mina mörkbruna (på bilden) från Höganäs som jag köpt på Läkarmissionen, men kan inte släppa tanken på att ta steget ännu lite längre och köra på helt svart. Blir också himla snyggt på bild om man ska fota mat tänker jag… Skulle gärna matcha porslinet med den HÄR (adlink) svarta salladsskålen. Uj uj, vad fint och inte dyrt heller!

.

.

Nu ska jag ta och ta hand om Lillan här. Fin fredag till er!

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: