Om rädslor och att hantera det

.

.

Hej hallå

.

.

Hur har ni det? Allt bra? Vi har ledig studiedag idag så det blir att växla ned och vara en avslappnad och närvarande mamma. Säkert supernyttigt för mig, men inte helt lätt när almanackan är överfylld med roliga jobb som ska planeras och genomföras.

.

.

Bland annat har jag en sak framför mig som upptar mycket av min tankeverksamhet. På söndag åker jag till Göteborg över dagen för att föreläsa inför 24 elever som utbildar sig till certifierade inredare och homestagingkonsulter. Det kommer att bli så kul och jag känner mig inte det minsta nervös faktiskt. Ett tag var jag livrädd och mådde fysisk dåligt av att prata inför folk, men jag tror faktiskt att det hade med min ”sjukdom” (hypotyreos) att göra. Innan jag fick reda på vad det var för fel på mig, och fick rätt medicinering, hade jag så otroligt dåligt minne och fick liksom ”blackout” hela tiden när jag skulle förklara något eller prata en lite längre stund. Jag hittade inte orden, var ofokuserad och tappade ord hela tiden. Det var hemskt och jag tänkte att jag kommer aldrig någonsin att våga prata inför folk igen. Jag kan fortfarande känna obehag inför att exempelvis ”berätta kort om mig själv” inför människor jag träffar i ett kontext där jag inte känner mig hemmastad, om ni förstår hur jag menar. Men får jag prata om något jag känner mig trygg med, då är det bara kul!

.

.

Nu ska jag ta och avsluta det här inlägget och göra mig i ordning. Har lovat att ta med mig Lillan och hennes kompis till Yoump! eller vad det nu heter idag (ni vet det där stället med typ 100 studsmattor…). Som ”gammal narkossyrra” är jag förstås livrädd, men får lov att lägga band på mig så att jag inte begränsar livet för Lillan. Försöker intala mig själv att det kommer att gå bra istället för att visualisera allt som kan hända. Det går inte att skydda de små liven mot allt… Tänk att en ”arbetsskada” kan sitta i så länge, haha!

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: