Vad är Formex egentligen

Ernst en poppis person och ”tantmagnet” på Formex varje år

.

.

Godmorgon

.

.

Vakande ganska tidigt i morse och känner mig utvilad. Justerade Levaxindosen efter provtagningen förra veckan, och det gav effekt ganska snabbt vilket var himla skönt. Tydligen är jag väldigt känslig även för små svängningar i sköldkörtelhormonhalten…

.

.

Förra veckan innehöll förutom provtagning också en svängom på Formex. Jag minns för 7-8 år sedan, när jag var helt ny i den här branschen, och alla pratade om Formex. Jag hade ingen aning om vad det var, och så blev det sådär som det kan bli ni vet när det gått för lång tid, och man inte vågar fråga någon för att man är rädd för att tappa ansiktet  ”Nu har jag ju varit i branschen så länge (läs typ 1-2 år) så jag borde rimligtvis veta vad det är”. Ni vet den jobbiga situationen 🙂

.

.

Nu tänker jag att ni kanske är några som inte heller har 100 koll på vad det är, och hur det går till, så jag tänkte berätta lite om det. Som ni säkert redan sett finns en mängd trendrapporter därifrån på olika bloggar, men för er som inte sett det, kommer här också en liten sammanfattning utifrån mina egna trendobservationer.

.

.

Nu åker vi!

.

.

Formex i år var rosa, rosa, rosa… i olika nyanser, men den aprikosrosa var nog den som var mest representerad

.

.

Formex är en mässa som går av stapeln 2 ggr/år, en gång i augusti och en gång i februari. Mässan riktar sig i första hand till återförsäljare (butiker) runtom i landet. Under 4 dagar visar leverantörer/producenter upp sina nyheter och sitt sortiment för den kommande säsongen, och återförsäljare har möjlighet att köpa in vad de vill sälja i sina butiker. Det är en stor mässa med flera hundra utställare. Givetvis kommer inte bara inköpare utan också mängder av press, trendfolk, influencers, inredare och andra som jobbar inom branschen dit för att kolla in nyheter och nätverka.

.

.

Stora planscher tryckta på mjuk canvas eller tyg, utan ram, var något jag såg tämligen mycket av 

.

.

Runtom själva mässan, inne i stan, vimlar det av olika event där företag slåss om de inbjudnas tid och intresse. Det är pressvisningar, workshops, föreläsningar, prisutdelningar, AW och allt mellan himmel och jord. Det anordnas den ena fina mottagningen efter den andra och oftast bjuds det på både mat och alkohol, samtidigt som något visas upp eller priser delas ut. Konkurrensen är benhård och alla företag/arrangörer vill vara den som gör störst intryck på sina inbjudna gäster. Lokaler, mat, dryck och underhållning väljs med omsorg och ”kändisar” inom olika discipliner bjuds in för att styla, laga mat, spela musik, blanda drinkar, presentera eller göra något annat kreativt.

.

.

Snygga förpackningar är iofs ingen nyhet, men det fanns mycket sådant och visst blir stylingen på diskbänken eller i badrummet trevlig om man radar upp snygga förpackningar, så är det helt klart

.

.

Det är ungefär samma klick personer som blir inbjudna till de olika eventen, men vissa event är förstås mer ”creddiga” än andra (jag brukar inte bli bjuden på de creddigaste, hahaha). Mest är det journalister, influencers (typ bloggare och instagrammare), designers/formgivare, stylister, fotografer, inredare osv som bjuds in. Eftersom många i de yrkeskategorierna till vardags jobbar ganska ensamma blir de här tillställningarna  bra forum för att nätverka, byta erfarenheter med andra i samma bransch och förstås hålla sig uppdaterad på vad som händer inom inredningsområdet. Och sist men inte minst förstås, hitta nyheter och material att rapportera om i tidningar, bloggar, Instagram och andra kanaler.

.

.

Rustikt och framförallt färgat porslin var stort! 

.

.

Och apropå porslin så fick vi ju också lov att äta på mässan, och ni vet kanske vad som händer när ett gäng influencers ska äta tillsammans… Jo, självklart ska bordet först stylas och sedan ska vattnet hällas upp väääldigt lååångsaaamt…

.

.

.

.

Och maten måste fotograferas innan någon får röra något, det är en oskriven lag, hahaha! Gud nåde den som vågar ta en tugga innan allt är klart.

.

.

.

.

Helt obligatoriskt är förstås också en gruppbild med länkar till dem man hängde med under dagen.

.

.

Helena, Anna Maria och jag.
Maria var också med bitvis, men just här hamnade hon bakom kameran 🙂

Maria.

.

Min urfina blus (en riktig favvis till hösten) har jag köpt på Guts i Västerås, men den finns också HÄR

Byxor, kick flare (har jag lärt mig att det heter) galet sköna och snygga, också från Guts men finns HÄR

Sötaste röda älsklingsskorna från Billi Bi (rött är ju sååå inne just nu) finns HÄR

.

.

∼ samtliga länkar är reklamlänkar till boozt.com ∼

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: