Den sista detaljen på husets fasad är klar nu – jippi!

Frasse från O M Gustavssons Murning AB passar ihop plattorna med varandra. Det gäller att hålla tungan rätt i munnen!

.

.

Halloj fredag

.

.

Rivstartade den här dagen med ett mycket bra möte med Fastighetsbyrån Västerås. Spännande grejer på gång kan jag berätta… Efter det bar det av hem till lilla mamsen som, som alltid, varit en pärla denna vecka då Lillan varit sjuk och hemma från skolan sedan i måndags. Vad hade vi gjort utan bästa ”backupen” denna veckan? Hängde en stund hemma hos mamma innan jag tog med mig Lillan och åkte hem för lite jobb framför datorn innan det var dags att ta helg. Nu, när det här inlägget är klart, börjar helgen på allvar och jag ska typ bara vara ledig fram till måndag morgon. Tänkte faktiskt ta och börja måla lokalen imorgon, men räknar det ”som att vara ledig”, dels för att det är så himla kul och dels för att båda mamma och Lillan lovat att hjälpa till att måla! En mysig dag kan det alltså bli utav det.

.

.

.

.

Det är inte bara i lokalen det fixas, även här hemma har en sådan där surdeg som legat och skavt blivit fixad. Keramikplattorna som bildar mönster runt Villa Skogsbrynets fönster har äntligen blivit ditsatta, typ 2 eller 3 år efter att putsen blev klar (tiden går så fort, mins inte vilket år vi gjorde det stora jobbet). Först hade vi svårt för att hitt någon som kunde göra plattorna, de är alltså handgjorda kopior efter originalen som sitter runt de flesta fönstren på huset, och sedan har det bara inte blivit av att ringa hit putsarna.

.

.

.

.

Putsen var så skadad när vi köpte huset så flera plattor hade fallit ned och försvunnit. Ett antal nya fönster har också tillkommit genom dess 113-åriga historia, och de saknade helt de där plattorna. Till den kategorin hör bland annat entrédelen som hade träpanel när vi flyttade in, men som nu är putsad. Vi behövde runt 80 nya plattor och hittade till slut en kalasbra keramiker i Ramnäs som gjorde de absolut finaste plattorna ni kan tänka er. De är så otroligt lika originalen så de går knappt att särskilja. Supertacksamma för det Robert Umerkajeff!

.

.

Har ni vägarna förbi Schenströmska Herrgården i Ramnäs måste ni besöka hans krukmakeri!

.

.

Nej hörrni, då var det dag att stänga kiosken och ta helg. Hoppas du som läser det här får en riktigt fin och avkopplande helg!

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Ta nu helg och bara njut av familj, vänner och väder. En oändligt händelserik vecka är slut och du behöver verkligen lugn o ro. Kram till dig min härliga företagsamma och framgångsrika Helena 💕Önskar dig allt gott 😚

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: