Min hall och så fixar du stilen

.

.

Godmorgon

.

.

Härligt nystädat har jag det hemma och då får man såklart passa på att fota lite, eller hur? Så här kommer några pics från hallen där just nu några av mina inredningsfavoriter står.

.

.

Fåtöljen, min fina Svan, köpte vi för några år sedan (tillsammans med ytterligare en fåtölj av samma sort) på Blocket, och jag skickade iväg M till Ockelbo för att hämta hem dem. En nätt resa på kanske 60 mil tur och retur, haha! Väldigt glad för dem är jag i alla fall.

.

Så har vi mässingslampan i fönstret. En bröllopspresent (eller var det kanske en lysningspresent) som mor och far fick för si sådär en 45 år sedan ♥.

..

.

.

.

Den runda beige/orange vasen är jag sjukligt rädd om. När jag tänker efter är det ett under att jag ens låter den stå framme… Jag har ärvt den från mormor och morfar, och den betyder oerhört mycket för mig. Vet inte varför egentligen, för jag tror inte att jag någonsin såg den så länge de båda fanns i livet. Har inga minnen ifrån den i alla fall. Förmodligen tyckte mormor att den var för fin för att användas, så den stod nog långt inne i hennes stora skåp med finporslin (som också var för fint för att användas och plockades därför bara fram vid typ 50 och 70-årskalas). Skåpet stod i finrummet – som också bara användes vid stora kalas. Inte ens till jul hängde vi där inne. Då var vi i vardagsrummet. Undrar om det finns någon som har finrum nuförtiden?

.

.

Fixa stilen

.

.

Om du gillar stilen i min hall kanske något från moodboarden här nedan tilltalar dig.

.

.

.

.

  Beige gardinlängder (riktigt bra pris, in och kolla) HÄR.
Gubi – grön sammetsstol (galet snygg) HÄR.
Söt lampa i mässing med vit skärm (denna gillar jag verkligen, också bra pris) HÄR.
Litet runt bord med marmorplatta (superlättplacerat) HÄR.
Beigeaktig glasvas (fint att plocka upp färgen från gardinerna) HÄR

.

.

∼ Inlägget innehåller reklamlänkar till Ellos och RUM21 ∼

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: