7 tips som förenklar din flytt

Bilder från veckans helstyling som duktiga Katta gjort

.

.

∼ det här är ett sponsrat inlägg ∼

.

.

Halloj

.

.

Smygstartade den här terminen (som egentligen började igår) med ett par jobb förra veckan, och oj så roligt det var! Hotellrummen på POP HOUSE i Stockholm har blivit målade (jag dör vad snyggt det blev) och en jätteetagevåning på hela 140 kvm (det är stort för att vara Västerås) har helmöblerats och stylats av mig och Katta. Ni vet Katta med bloggen Sallys Hus. Eller, egentligen var det Katta som stylade och jag som hjälpte till att bära möbler, hahaha!

.

.

.

.

Ok, låt oss nu prata om det här med att bära möbler in och ut ur lägenheter. Alltså, en helstyling kan helt och hållet jämställas med en flytt, och  a l l a  vet hur jobbigt det är att flytta… Ponera att du behöver flytta flera ggr/månad (det är typ det som vi som håller på med styling gör). Mardröm eller? Behöver inte vara det eftersom du får rutin på det ju fler gånger du flyttar. Du lär av dina misstag och slipar på tekniken vid varje tillfälle.

.

.

Nu är det ju bara så att folk i allmänhet inte flyttar flera ggr varje månad, utan snarare kanske några gånger på en livstid, vilket innebär att det är svårt att få rutin på det, vilket i sin tur innebär att det lätt blir  k a o s  varje gång.

.

.

För att hjälpa er lite på traven har jag samlat 6 tips som underlättar hela flytten!

..

1. Packa och sortera i 4 kartonger bredvid varandra hela tiden. 1. Används, 2. Sparas (vind eller källare), 3. Välgörenhet, 4. Återbruket.

2. Se till att ha tillräckligt många kartonger hemma när du börjar packa. Sortera noga och fyll inte kartongerna till brädden eftersom de då blir tunga, svåra att hitta i, och de som bär får slita onödigt hårt.

3. Märk kartonger tydligt med innehåll och blanda inte grejer som ska till olika rum eller olika våningsplan.

4. Om du ska flytta till lägenhet med hiss eller smal trappa – mät noga alla större möbler och förvissa dig om att de får plats i, innan flyttlasset går.

5. Lägg ut kraftig papp som gångar på golvet både i det hem du flyttar från och i ditt nya boende så slipper du vara orolig för fula skomärken i parketten etc. Inte roligt för den nya ägaren, eller dig själv, om golvet fått skador.

6. Se till att ha en person på plats i det nya boendet som guidar de personer som bär så att kartongerna hamnar i rätt rum. Underlättar om allt hamnar rätt genast, speciellt om det finns flera plan.

7. Anlita en flyttfirma, du har garanterat sjukt mycket mer saker än du tror. En flyttfirma är expert på att packa och bära rationellt och organiserat, de fixar flytten betydligt mycket snabbare än du själv gör!

.

.

I samarbete med Mex flyttfirma har jag ett erbjudande till mina läsare. Ni får 600kr i rabatt (innan rutavdraget) om ni bokar flytt inom Storstockholm innan 17/9-2017. Ring eller maila din bokning och uppge koden DRÖMHUSHELENA17.
(Rabatten gäller om du bokar minst 6 timmar och ska flytta innan 31/12-2017)

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: