Annorlunda högrevsburgare med hemgjorda tillbehör

.

.

Vad ska man hitta på att äta? Sitter här och klarar på vad jag ska bjuda våra gäster på i em. Kanske blir det något grillat. bäst passa på medan sommaren är. Här om dagen gjorde jag högrevsburgare som var tänkta att grillas. Vädergudarna var inte helt med oss så det fick bli vanlig hederlig stekning istället. Gott det med.

.

.

Till det hade jag gjort pressgurka, picklad lök och egen pestodressing. Vi gjorde en ”Max-hamburgervariant” och tog salladsblad istället för bröd.

.

.

.

.

Pressgurka

.

Pressgurka är busenkelt. Skala och skiva gurkan tunt. Lägg i en skål, strö några nypor salt på och lägg en tyngd uppepå. Låt stå en stund och häll sedan av vätskan. Blanda sedan 1dl vatten, 2 msk ättiksprit 12%, 2 msk strösocker, 5-10 vitpepparkorn och lite salt i en skål tills det löser sig. Lägg gurkor varvat med lite hackad persilja i en ren burk med lock. Häll på ättikslagen och låt stå i kylen. Du kan servera direkt, men den blir godare om du väntar en dag.

.

.

Picklad inlagd lök

.

Syltad lök är också superenkelt. Skiva eller klyfta 4 lökar, jag tog 3 gula och 1 röd för det var vad jag hade hemma. Gör en lag på 3,5 dl vatten, 2 dl socker, 1 dl ättikssprit 12%, 1 tsk salt 1 tsk vitpepparkorn. Låt allt koka i 20 min till löken är glasartad. Häll upp på rena burkar med lock. Godast efter ett par dagar men går att använda så snart den är kall om man har bråttom…

.

.

Pestodressing

.

Blanda 3msk majonäs, 4 msk creme fraich, 1 msk pesto. Pressa i en vitlöksklyfta. salta peppra och smaka av. Kanske behövs mer pesto?

.

.

.

.

Lite annorlunda hamburgare blir det med dessa ingredienser, men oh så gott det var! Testa!

.

.

Nu återstår att komma på något till middagen idag då… Någon som har några tips?

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: