Spelar det någon roll om den kostar 5000 eller 30 000?

.

.

Tänk så störigt att jag lämnade ”storkameran” hemma och bara tog med min allra första lilla systemkamera hit upp den här gången. Har aldrig saknat den där stora klumpen så mycket som jag gör nu… Ett tag hade jag ”mellankameran” boendes här uppe , bara för att slippa släpa fram och tillbaka, men sedan behövde jag den som ”extrakamera” vid exempelvis bröllop så den fick flytta till stan igen.

.

.

Nu märker jag verkligen vilken otrolig skillnad det är på mina kameror, och förstås på mina objektiv. Det har ju blivit några objektiv med åren, så jag har att jämföra med.

.

.

Den här lilla kameran är helt ok om man inte ställer några större krav på den, ni vet håller sig till vardagsfotografering, kalas och sådant. Men ska man tex fota inredning som på bilden ovan, ja då blir det genast problem…

.

.

Jag brukar få frågan om vilken kamera jag rekommenderar och om det verkligen är stor skillnad mellan en kamera för 5 000 och en för 30 000 nu när det finns så många avancerade redigeringsalternativ. Och ja, svaret är ja, det är skillnad, men bara för att det är skillnad betyder det inte att alla som vill fota behöver en kamera för 30 000 kr. Nej då, allt hänger förstås på vad man ska ha kameran till.

.

.

Jag fotade mina första reportage med ”lillkameran”, och fick lika mycket betalt för dem som jag fått för reportagen jag fotat med min stora proffskamera. Skillnaden är att jag fick hoppa över vissa bilder med den lilla kameran som jag förstod att den inte skulle klara av. Dvs, det är mycket enklare att fota med den stora, den klarar av mycket mer svåra situationer om jag säger så.

.

.

Små söta renar knatade förbi vår stuga idag och tittade nyfiket på mig som satt på bron och solade

.

.

Nåväl, det var det om detta, nu ska jag ta och sova här och det ska bli så skönt! Förhoppningsvis uppe med tuppen imorgon eftersom det är vardag och jag tänker mig att jag ska hinna jobba några timmar innan familjen vaknar. Kommer dock inte ställa någon klocka utan hoppas att jag vaknar i lagom tid av mig själv.

.

.

Natti natti

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: