Matinspiration – grilla fiskknytten

Riktigt snygg skärbräda hittar du HÄR (adlink)

.

.

Kickar igång tisdagen med lite matinspiration tänkte jag.

.

.

Såhär på sommaren när vädret är fint och grillen åker fram förhållandevis ofta är det härligt att göra fisk i folie. Vi fiskar en del i Lofsdalen och brukar ha öringar till det, men just detta är regnbåge som Lillans kusiner dragit upp på utflykt med mormor (tack för de fina fiskarna Elias och Albin).

.

.

Jag gillar att göra det lätt för mig och fyller oftast fisken med det jag har hemma. Den här gången blev det citron, lime, persilja, rödlök, smör, salt och peppar. Men det går att köra med nästan vilka grönsaker, örter eller kryddor som helst!

.

.

.

.

Pressade en citron och blandade i hackad persilja, rödlök, salt och peppar. Fyllde sedan upp fisken med blandningen samt med några klickar smör i varje firre.

.

.

Lade fisken i formar skapade av aluminium (se till att de inte läcker) och hällde på en skvätt grädde. För säkerhetsskull saltade jag lite extra också. Fisk utan fjäll är ypperliga för denna rätt, annars måste man fjälla fisken först. Hatar fjäll och tycker att det är döäckligt om jag råkar få ett i maten eller ännu värre… munnen!

.

.

Min pepparkvarn från Peugeot hittar du HÄR och saltkvarnen HÄR (adlinks)

.

.

HÄR kan du läsa om hur jag piffade till det här bordet förra veckan

.

.

Det går ganska fort att laga fisk på detta sätt. Runt 15 min, kanske 20 beroende på storlek, tar det innan den är genomkokt. Men den kan lätt ligga och gojsa till sig ett tag efter det utan att bli torr eller så. Bra om man inte är världens bästa på att synka med andra rätter eller tillbehör.

.

.

.

.

Serverade en grönsallad på ruccola, bladspenat och mixade tomater (olika färger) till. Dressing gjorde jag av olivolja, vitvinsvinäger, Dijonsenap, dill, salt och peppar. Riktigt gott!

.

.

.

.

Kokade också ett blomkålshuvud i grönsaksbuljong och rev lite parmasan över det. Lillan fick ris till också, men det hoppade vi.

.

..

.

Det vita vinet M serverade till var magiskt. Ja, faktiskt var det det godaste vita vin jag druckit på länge. Löp och köp om du lyckas få tag på några flaskor säger jag!

.

.

Du, kom du hit via Facebook? HÄR hittar du fler inlägg i bloggen Drömhus Helena som kanske kan intressera dig!

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: