Inköpslista för att få köket komplett

.

.

∼ det här inlägget innehåller adlinks ∼
∼.

.

Nu har vi varit borta så länge så jag börjar faktiskt att längta lite efter att få pyssla och fixa lite hemma i köket. Vet inte hur det är för er, men själv har jag ett gäng saker jag skulle behöva komplettera med när det kommer till köksprylar, bara för att det ska bli sådär perfekt superkul att hänga där som jag tänker mig. Naturligtvis glömmer jag alltid bort från gång till gång vad det är för saker jag saknar så så det blir aldrig av att jag införskaffar dem…

.

.

Nu har jag i alla fall satt ihop en inköpslista så det är bara att börja beta av den på vägen mot det perfekt utrustade köket!

.

.

Here we go! Klicka på länkarna så kommer du till köpställe och pris.

.

.

.

Jag serverar alltid bubbelvatten till maten men hatar den där fula plastflaskan som man har när man tillsätter kolsyran. Nu har det iofs kommit en ny variant (kolla det här mycket snyggare alternativet) men jag vill gärna ha vattnet i en fin tillbringare.
.
Har ingen bra till det ändamålet just nu, så jag skulle gärna köpa den här bubbliga glaskaraffen som jag tycker är är fin och prisvärd.

.

.

.

Apropå vatten till maten. På många restauranger här på Mallis får man den här sortens små glas till bordsvattnet. Häromdagen sa vi att vi skulle ta och köpa oss något liknade när vi kommer hem eftersom de är söta, goda att dricka ur och precis lagom stora, 22 ml. Passar perfekt till både vatten och juice. Efter en snabb check i några webbshoppar hittade jag dessa som till och med heter Bodega. Ment to be liksom!

..

.

.

Skärbrädor kan man aldrig ha för många av, i synnerhet inte sådana i marmor. De är perfekta att använda som uppläggningsfat till allt från charkisar, snittar och smårätter, till ostar, kakor och uppskuren frukt. Den här marmorbrädan med sina rundade hörn och låga pris skulle jag absolut vilja ha. Snyggt och praktiskt.

.

.

.

En rejäl vit marmormortel skulle jag verkligen behöva. Jag. har en i mässing men har fått för mig att kryddorna får någon slags metallsmak av den så jag undviker att använda den. Synd speciellt den här årstiden då jag faktiskt har egenodlade kryddor ute i trädgården.

.

.

Det går åt sjukt mycket glass hemma hos oss under sommarhalvåret. Jag älskar glass, Lillan älskar glass, Lillans systrar och kompisar älskar glass. Glass är helt enkelt ett lätt trick att ta till om man vill göra någon glad (inklusive mig själv). Det enda jag tycker är drygt är alla kartonger som tar plats i frysen och sedan samlas på hög innan de ska köras till Återbruket. Ja men hur omiljövänligt känns inte det egentligen? Förpackning på förpackning liksom… Behöver absolut en sådan här ”glassform” för att göra egen ”miljövänlig” och säkert supergod glass! Stadig och bra ser den ut att vara också. Har en variant hemma men ställningen är superranglig så den är inte så kul att använda. Dessutom blir det bara 6 glassar, med denna blir det 8!

.

.

.

Kanske är det bäst med en receptbok också, så glassarna blir riktigt smarriga! Blir dom snygga kan man servera dem till efterrätt vid middagen 🙂

.

.

Den här fina ”brödpåsen”  kommer jag att köpa till huset i Lofsdalen. Jag har ingen brödkorg överhuvudtaget där just nu och har aldrig haft. Denna passar perfekt i stilen där upp och dessutom är den tillverkad av ekologisk odlad bomull och återvunnet material vilket är toppen! Ser så himla fräscht och gott ut med bröden i en ”påse”, tycker ni inte?

.

.

.

Fattar inte att inte den här brödskärbrädan redan finns hemma hos mig i två exemplar, både en i stan och en i Lofsdalen! Vaaarje gång jag bor på hotell och skär upp bröd på en sådan, tänker jag att jag måste ha sådana hemma. Supersmart ju, så man slipper allt smula som lätt hamnar på golvet och överallt…

.

.

.

Sist men inte minst måste jag bara tipsa om de här väldoftande produkterna. Har gjort slut på flera flaskor, speciellt av tvålen, och älskar verkligen doften. Luktar superfräscht och kostar typ nada…

.

.

Kram

Helena

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Pinkgbacks och trackbacks

%d bloggare gillar detta: