Att uppleva våren två gånger

Villa Skogsbrynet hemma i stan

.Hemma 

.

Samma visa varje år.

.

.

Ungefär samtidigt som påsken slår in gör våren sin entré. Trädgården svämmas över av små sprickfärdiga knoppar och det börjar klia i fingrarna av längtan efter vårbruk. Solen smeker oss med sina värmande strålar och på stan spritter folk i kring med vårkappor och nyinköpta skor. Det är då, precis då, som vi packar bilen och sticker iväg norr ut, till breddgrader där våren fortfarande är långt borta och skoterkängor och skidoveraller fortfarande är det mest praktiska plaggen.

.

.

Det tar emot de först milen, men ungefär i höjd med Sala brukar det släppa och jag kan slappna av och se fram mot årets första termins sista skidåkning.

.

.

Några härliga dagar med ömsom smörig sorbé och ömsom isiga partier, som tar andan ur en, får avsluta skidsäsongen för året. Nästa gång  vi kommer hit till Lofsdalen brukar våren ha kommit ungefär lika långt här som den hade gjort i Västerås under påsken.

.

.

Vi får alltså uppleva våren två gånger varje år!

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: