Hej hej,
så var det snart fredag igen och lite paus från vardagsstöket. Den här gången vill jag tipsa om en tacopaj som jag snabbt snor ihop av några halvfärdiga ingredienser. Världens enklaste egentligen då det enda man behöver ”göra” är att steka köttfärsen. Jag lovar er, den blir en hit!!
Vi kan kalla den Helenas tacopaj!
Handla hem:
Färdig pajdeg
500 g nötfärs
1 lök (skippa den om du inte orkar hacka)
1 burk chili och paprika creme fraich
Färdigriven ”tex mex” ost
Tacomix
3 dl gräddfil
Påse Provencalsk sallad
1/2 gurka
2-3 tomater
Gör såhär:
1. Stek köttfärsen tillsammans med 1/2 hackad lök i en klick smör.
2. Häll på ca 1 dl vatten och blanda i tacomixen. Stek lite till.
3. Lägg pajdegen i en form (lämpligt med en med löstagbar kant). Strunta i att förgrädda.
4. Lägg köttfärsen i botten, täck med skivad tomat och smeta ut creme fraichen uppepå.
5. Strö osten uppepå. Ta inte för mycket då det blir rinnigt och för fett.
6. Grädda i 200 grader ca 20-25 min eller till degen fått färg och osten smält helt och börjar bubbla.
7. Servera med gräddfil, sallad, gurka och det som är kvar av tomaterna.
Servera med det rödvin du har hemma för dagen, men glöm inte vatten till, för det är ganska starkt. Om barn som inte gillar stark mat skall äta, välj vanlig creme fraich istället och krydda med paprikapulver.
Smaklig måltid!
Kram kram
Helena



Tack för tipset! Det ska jag testa imorgon. Kram
GillaGilla
Gör det, det är riktigt smarrigt!! Kram H
GillaGilla
Haha! Lovar att passa mig för vattnet 🙂 tack för receptet. Ska provas.
Kram
Helena
GillaGilla
Haha, blev det lite tokigt i ordföljden där?! Man skulle kunna tolka det som att jag har otroligt starkt vin hemma!! Kram H
GillaGilla
Blaskigt vin och starkt vatten, det är grejer det 🙂
GillaGilla
Tack, lagade den i går, jättegod var den och superenkel att göra:)!
GillaGilla