Snabba fredagsmatstipset

Hej hej,

så var det snart fredag igen och lite paus från vardagsstöket. Den här gången vill jag tipsa om en tacopaj som jag snabbt snor ihop av några halvfärdiga ingredienser. Världens enklaste egentligen då det enda man behöver ”göra” är att steka köttfärsen. Jag lovar er, den blir en hit!!

Vi kan kalla den Helenas tacopaj!

Handla hem:

Färdig pajdeg

500 g nötfärs

1 lök (skippa den om du inte orkar hacka)

1 burk chili och paprika creme fraich

Färdigriven ”tex mex” ost

Tacomix

3 dl gräddfil

Påse Provencalsk sallad

1/2 gurka

2-3 tomater

Gör såhär:

1. Stek köttfärsen tillsammans med 1/2 hackad lök i en klick smör.

2. Häll på ca 1 dl vatten och blanda i tacomixen. Stek lite till.

3. Lägg pajdegen i en form (lämpligt med en med löstagbar kant). Strunta i att förgrädda.

4. Lägg köttfärsen i botten, täck med skivad tomat och smeta ut creme fraichen uppepå.

5. Strö osten uppepå. Ta inte för mycket då det blir rinnigt och för fett.

6. Grädda i 200 grader ca 20-25 min eller till degen fått färg och osten smält helt och börjar bubbla.

7. Servera med gräddfil, sallad, gurka och det som är kvar av tomaterna.

Servera med det rödvin du har hemma för dagen, men glöm inte vatten till, för det är ganska starkt. Om barn som inte gillar stark mat skall äta, välj vanlig creme fraich istället och krydda med paprikapulver.

Smaklig måltid!

Kram kram

Helena

Kategorier:

Okategoriserade, recept

6 kommentarer

Haha, blev det lite tokigt i ordföljden där?! Man skulle kunna tolka det som att jag har otroligt starkt vin hemma!! Kram H

Gilla

Lägg till en respons

Lämna ett svar till Helena Avbryt svar

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>